Familie Laurent Minguet [394]

Vermogen € 54 976 000
Gekend als EVS
Activiteit Beheer vermogen
Inplanting Luik
Tendens Neutraal
Huidige positie 394


Pierre L’Hoest, Michel Counson en Laurent Minguet richten in 1994 samen EVS Broadcast Equipment op, een bedrijf gespecialiseerd in de elektronische uitrusting voor de televisie-industrie. Dit Luikse bedrijf levert haar oorspronkelijk product, digitale beeldvertragers, waarbij beelden in slow motion digitaal worden geproduceerd, over de gehele wereld. De doorbraak komt er wanneer de BBC deze technologie in 1995 aanschaft. Internationale faam krijgt het bedrijf wanneer de slowmotionapparatuur aan de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 en de Wereldbeker voetbal in Frankrijk twee jaar later wordt geleverd.
In oktober 1998 trekt EVS naar de beurs om haar groei verder te financieren. De verkregen middelen worden aangewend voor de financiering van de overname van VSE. VSE is een Luiks bedrijf gespecialiseerd in beeldmozaïeksystemen dat in handen is van Michel Counson.

EVS-topman Laurent Minguet denkt niet enkel digitaal. In juli 1997 start hij bij wijze van hobby met enkele kompanen ‘Bisons of Belgium’ op: een bedrijf dat zich toelegt op de kweek en export van bizons en hun vlees.

Op het beurshoogtepunt van EVS stapt Minguet uit het bedrijf een passeert hij langs de kassa. Momenteel participeert hij nog in een aantal kleine bedrijven die onder meer actief zijn op het vlak van alternatieve energie.