Familie Lenaers [300]

Vermogen € 78 075 000
Gekend als Group GL
Activiteit Bouw en distributie
Inplanting Houthalen-Helchteren
Tendens Stijgend
Huidige positie 300


De wortels van Group GL liggen in het bouwbedrijf nv Algemene Ondernemingen G. Lenaers, dat Ghislain Lenaers in 1980 oprichtte als verlengstuk van Bouwondernemingen Louis Lenaers. Inspelend op marktbehoeften en economische tendensen bouwde hij in de loop der jaren vanuit dit eerste bedrijf een netwerk van vennootschappen op. Sinds haar oprichting heeft de groep zich echter vooral toegespitst op de 3 hoofdactiviteiten: projectontwikkeling, de bouw en de beenhouwerijketen Budgetslager.

Als projectontwikkelaar van vastgoedprojecten, zowel commercieel, residentieel als industrieel, is Group GL uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers in België. Van baanwinkels, retailparken, residentiële projecten en binnenstedelijke (her)ontwikkelingen tot hotels en bedrijfsgebouwen.

Inzake de tak distributie is Budgetslager een beenhouwerijketen met meer dan 40 filialen, die steeds gevestigd zijn bij Aldi, in groot Limburg. “Het beste vlees aan de beste prijs” is de baseline van de groep. In 2013 werd de keten door Lenaers verkocht aan de groep Verso Food uit Wommelgem, onder meer bekend van de Vleesmeesters.

GL Fashion is de vennootschap waaronder momenteel 5 kledingwinkels opereren. In België baat de groep 2 kledingwinkels uit, een Tommy Hilfiger filiaal en Senso, een multimerkenwinkel voor dames. Beide winkels bevinden zich in het TT-center van Hasselt. In Hongarije telt GL Fashion 3 winkels, alle gelegen in het GL Outlet center te Törokbaklint, Boedapest. Het gaat hier om een River Woods-winkel, een McGregor-winkel en Fashion 52 , een multimerkenwinkel voor dames en heren.