Familie Peeters [569]

Vermogen € 33 118 000
Gekend als Aurora Productions
Activiteit Papierwaren
Inplanting Beerse
Tendens Dalend
Huidige positie 569


Aurora ziet in 1935 het daglicht in het centrum van Turnhout. Er worden vooral ambachtelijke schoolschriften en carnets gemaakt op een vellenlinieermachine met handmatige inleg. De jaarproductie is ongeveer 500 ton. 25 jaar later verhuist het bedrijf naar het industriegebied van Beerse op een tiental kilometer van Turnhout en in de nabijheid van de E34-autoweg. De nieuwe bedrijfsgebouwen beslaan een oppervlakte van 5.000 m².

Aurora groeit gestaag en in 2005 beslaat het bedrijf een oppervlakte van 35.000 m². Ook het jaarlijkse papierverbruik is ondertussen opgelopen tot 11.000 ton. De productie gebeurt ondertussen grotendeels volautomatisch. Aurora is uitgegroeid tot de belangrijkste fabrikant van papeterieartikelen in de Benelux met het meest complete assortiment voor school- en kantoorbenodigdheden. De exportactiviteiten wereldwijd worden intens ontwikkeld.

In 2007 wordt een nieuw grondstoffenopslagmagazijn in gebruik genomen. De totale beschikbare oppervlakte wordt nu bijna volledig benut. 40.000 m² productie, voorraad en logistiek. Een doorgevoerde samenwerking tussen de twee productie-eenheden Aurora Productions en Cadara wordt opgestart. Zowel de logistieke ondersteuning als alle commerciële activiteiten worden gecombineerd worden onder de vlag van Aurora Productions. Een gemeenschappelijk distributiecentrum wordt in dienst genomen.