Familie Van den Poel [568]

Vermogen € 33 568 000
Gekend als 2XL
Activiteit Transport en logistiek
Inplanting Zeebrugge
Huidige positie 568


Jean Van den Poel stond in de vorige eeuw in Zeebrugge mee aan de wieg van het containertransportbedrijf ECS. In 1995 verkocht hij ECS aan de familie De Dijcker die op dat moment enkel goederentransport over de weg verzorgde. Vier jaar later startte hij het nieuwe bedrijf 2XL op, eveneens in Zeebrugge.

“Wij hebben ons gespecialiseerd in warehousing en logistieke oplossingen op maat voor grote klanten, aldus Van den Poel. Al in 2004 investeerden we in twee grote, geautomatiseerde opslag- en distributiecentra in Zeebrugge, die een rechtstreekse aansluiting hebben op het spoor. Door ons concept van ‘Direct Customer Shipments’ waarbij we goederen stockeren en rechtstreeks kunnen leveren naar de klanten van onze klanten hebben we de voorbije jaren een zeer sterke groei gekend.”

Jean Van den Poel heeft twee zonen die echter niet gebeten zijn door het familiaal transportbedrijf. In 2017 besliste de 60-jarige bedrijfsleider de continuïteit van 2XL te garanderen via een verkoop. Hij kwam daarvoor opnieuw bij de familie De Dijcker terecht. 2XL is op die manier een dochter geworden van de groep ECS.