Familie Muylle [563]

Donald Muylle

Donald Muylle

Vermogen € 33 956 000
Gekend als Dovy Keukens
Activiteit Keukenfabrikant
Inplanting Roeselare
Tendens Stijgend
Huidige positie 563


In 1980 besluit Donald Muylle, meubelmaker van opleiding, samen met zijn echtgenote Yvette Claeys dat het tijd is voor een nieuwe keuken in hun woning. In een oude vlasschuur te Oekene, een deelgemeente van Roeselare, bouwen ze samen die eerste keuken. Al vlug komen er vragen van familie en vrienden om ook hun keuken te maken. In deze beginfase was de privé-keuken van Donald Muylle het enige voorbeeld en daar konden de klanten zich een beeld vormen van hun toekomstige droomkeuken. Mond aan mond reclame doet de rest.

Meteen is het concept van de Dovy keuken geboren: een keuken bouwen van hoge kwaliteit aan een betaalbare prijs en dit door het uitschakelen van tussenpersonen en het rechtstreeks leveren van fabrikant naar klant.

Al in 1981 gaat de eerste toonzaal open in Roeselare, goed voor een viertal keukens. Vijf jaar later volgt een tweede toonzaal in Waregem. De productievloer van Dovy is dan al 10.000 m² groot.

In 1989 start Dovy als eerste keukenfabrikant met een eigen natuursteenafdeling. De klant krijgt vanaf dat moment de mogelijkheid om in de fabriek zelf zijn eigen natuursteenwerkblad te selecteren uit een gamma van diverse blokken natuursteen. Er volgen nieuwe toonzalen in Vlaanderen onder meer in Zuienkerke (Brugge), Oostakker (Gent), Grimbergen, Mechelen, Schoten, Sint-Genesius-Rode, Sint Niklaas, Herent, Aalst en Ieper. De Dovy-fabriek heeft een oppervlakte van 37.000m². In 2015 opent de 20ste toonzaal in Tienen.

Wanneer de naam Donald Muylle een begrip is geworden, is dat grotendeels te danken aan een opmerkelijke reclamecampagne op televisie waarin Donald Muylle zichzelf voorstelt en in sappig West-Vlaams vertelt dat hij uw keuken zal bouwen. De West-Vlaamse ondernemer, een beetje stuntelig, wordt een begrip. Ondertussen worden zijn zonen Christian en Mario geïntroduceerd in de bedrijfsleiding.