Familie Pollet [224]

Sofie Pollet

Vermogen € 107 533 000
Gekend als Pollet
Activiteit Waterbehandeling
Inplanting Koekelare (W-Vl)
Tendens Stijgend
Huidige positie 224


De familie Pollet ging in 1969 van start met een Unic supermarkt in het West-Vlaamse Koekelare. Unic werd later GB en nog later Carrefour. Maar de familie Pollet bleef aan boord van de groep als franchisenemer. De volgende 2 decennia breidde de groep zich uit met verschillende supermarkten en een franchising van Hubo & Gamma-winkels, groothandel in bouwmaterialen tot eindklanten. Begin jaren negentig verkocht Group J. Pollet de Gamma-winkels en investeerde in de markt van waterzuivering met de overname van Euraqua Europe. In de afgelopen 20 jaar is Group J. Pollet snel gegroeid in deze belangrijke watersector. De Pollet Water Group telt inmiddels meer dan 20 gespecialiseerde waterbehandelingsbedrijven.

Na de uitbreiding in waterbehandeling is Pollet Water Group gestart om via haar bestaande netwerk van bedrijven componenten te leveren aan de zwembadindustrie. Omdat de vraag vanuit de markt begon te groeien, werd in 2004 besloten om de Pollet Pool Group (kortweg PPG) op te richten. PPG bestaat uit 10 bedrijven in de belangrijkste Europese landen met een centraal magazijn van 18.000 m2.

In 2019 neemt Pollet Sterima, Hemotech & Hema T. Medical over. Pollet besloot na de acquisities al zijn medische activiteiten onder te brengen in de Pollet Medical Group. Pollet had al 2 Duitse bedrijven (DWA & Herco) in de groep die wereldwijd actief zijn in waterbehandeling voor dialyse. Pollet Water Group, Pollet Pool Group en Pollet Medical Group zijn nu allemaal gegroepeerd onder Pollet Group.

Water is een schaars goed van daar dat water engineering steeds belangrijker wordt. Kennis en ervaring staan daarbij centraal samen met het vinden van creatieve oplossingen. “Een proces met zuiver en bewerkt water is een proces dat tijd en geld bespaart. De industrie rekent op oplossingen die dure vervangingen vermijden, vervangingen die het gevolg zijn van te werken met hard, onbehandeld water. Daarvoor zijn op maat gemaakte, creatieve oplossingen nodig.” zo zegt Sofie Pollet die momenteel aan het hoofd van de groep staat. Haar vader Jacques Pollet legt zich momenteel toe op het beheer van het familievermogen.