Familie Pouleyn [544]

Vermogen € 35 400 000
Gekend als Pouleyn
Activiteit Houten outdoor constructies, ramen en deuren
Inplanting Vichte
Huidige positie 544


In Vichte, op de grens van Oost- en West-Vlaanderen bouwde Geert Pouleyn een industriële schrijnwerkerij. Onder de naam Pouleyn worden er ramen en deuren gemaakt in hardhout en aluminium. Het merk Lloyd Hamilton staat voor de bouw van orangeries en outdoor constructies in hout.

In 2005 kocht Geert Pouleyn het waterkasteel van Olsene voor 7,5 miljoen euro. Het kasteel werd fors gerenoveerd. In 2013 werd het te koop gezet voor 40 miljoen euro. Die prijs bleek te hoog gegrepen. In 2017 kwam het opnieuw op de markt, nu voor 25 miljoen euro.

Nog in 2013 verkocht Pouleyn zijn bedrijf aan Frédéric Cras, bekend van de houthandel en zelf één van de grote leveranciers van Pouleyn. Cras nam de twee bedrijven Pouleyn en Lloyd Hamilton over en ging er mee aan de slag om het verder uit te bouwen en klaar te maken voor de toekomst. De overname wierp zijn vruchten af. Er werd groei gerealiseerd, maar ook synergieën en optimalisaties zorgden voor goede resultaten. Pouleyn realiseerde in 2016 een omzet van 17 miljoen euro met 95 medewerkers. Maar toen bedacht Pouleyn zich blijkbaar. “Geert Pouleyn en ikzelf zijn twee gedreven ondernemers”, zo zegt Frédéric Cras daarover. “Met wederzijds respect voor elkaars ambities. Toen Geert me een tijd terug belde met de vraag om zijn bedrijf terug te kunnen kopen, heeft dat respect een belangrijke rol gespeeld in de uiteindelijke verkoop. Geert kreeg spijt van zijn eerdere verkoop en miste de dynamiek en de uitdagingen van het zélf runnen van een succesvol bedrijf. Als er iemand is die daar begrip kon voor opbrengen, dan was ik dat wel. Puur zakelijk was er geen enkele redenen voor Cras om Pouleyn terug te verkopen. De omzet steeg en deze overname bleek een goede investering voor onze Cras- groep. De beide zonen van Geert Pouleyn waren aan boord gebleven om het bedrijf te runnen en dat verliep optimaal.” Begin 2017 werd Pouleyn terug eigenaar van zijn vroeger bedrijf.