Familie Van Mechelen [643]

Raf Van Mechelen

Vermogen € 27 186 000
Gekend als Sint-Joris
Activiteit Industriële wasserij
Inplanting Gingelom (Limburg)
Huidige positie 643


De Limburgse familie Van Mechelen is verankerd in de wereld van de industriële wasserijen. Vader Freddy Van Mechelen regelt de overdracht van zijn bedrijf naar zijn twee zonen Raf en Ruud. De derde zoon, Bert, is actief als advocaat. De nieuwe generatie stelt zowel efficiëntie als duurzaamheid centraal in het beleid van hun bedrijf.

St-Joris levert een totaalpakket van industriële wasserijdiensten aan de zorgsector en bedrijven. Het beheer en onderhoud van arbeidskledij vormt een onmisbare schakel in de zorgsector. St-Joris heeft hiervoor verschillende formules ontwikkeld.

St-Joris beschikt over ’textielpools’ van een groot gamma artikelen. Hiermee kan het bedrijf flexibel voorzien in de dagelijkse linnenbehoeftes van zorginstellingen, ook in verhuur formules.

St-Joris heeft aangepaste formules ontwikkeld rond het wassen en beheren van grote volumes bewonerslinnen van zorginstellingen, net als een dienstverlening rond het wassen van de arbeidskledij.

DBR-Trans, een zusterfirma van St-Joris, staat in voor de volledige logistieke activiteiten met betrekking tot de wasserijdiensten.