Familie Van Nieuwenhuysen [399]

Theo Van Nieuwenhuysen

Vermogen € 53 703 000
Gekend als Credimo
Activiteit Verkoop financiële producten
Inplanting Asse
Tendens Stijgend
Huidige positie 399


Credimo werd als levensverzekeringsmaatschappij opgericht in 1970 door Theo Van Nieuwenhuysen. Momenteel concentreert de groep zich rond drie assen: hypothecaire kredieten, beleggingsproducten (TAK-21 en TAK-26) en schuldsaldoverzekeringen. Credimo gaat er prat op dat ze al deze producten verkoopt via de verzekeringsmakelaar waardoor er geen behoefte is aan een nationaal kantorennet, wat dus een aanzienlijke beperking van de kosten betekent. Dit voordeel stroomt terug naar de klant die hierdoor aantrekkelijke rentes ontvangt, aldus het bedrijf.

Credimo heeft nog een aantal dochterondernemingen in de dienstensector. De Groep Credimo, die nationaal actief is, heeft meer dan 110 personen in dienst. Credimo biedt voor zelfstandigen enparticulieren een oplossing op maat zowel voor een nieuw krediet als voor de herfinanciering van lopende kredieten. Bij centralisatie worden alle uitstaande kredieten en financieringen geanalyseerd,gecentraliseerd en gelijkmatig verspreid over een langere periode. Het resultaat is een substantiële daling van uw maandelijkse terugbetaling. Schulden bij RSZ of BTW kunnen worden overgenomen en de terugbetaling gespreid over een langere termijn. Credimo vraagt dan wel dat de klant een onroerend goed als waarborg kan inbrengen.

Theo Van Nieuwenhuysen was ook actief in de lokale politiek. In 2008 zegde hij zijn partij Open VLD vaarwel en stapte over naar CD&V. Door Credimo is Van Nieuwenhuysen een bekend man in Asse. Hij zetelde tot 2006 in de gemeenteraad voor Open VLD. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van dat jaar moest hij, zeer tegen zijn zin, vrede nemen met de negende plaats op de Lijst van de Burgemeester. Hij raakte met 327 voorkeurstemmen niet verkozen en daardoor bekoelde zijn relatie met de plaatselijke partijtop flink. Van Nieuwenhuysen genoot een zeer katholieke opvoeding en stak zijn christelijke overtuiging ook bij Open VLD nooit onder stoelen of banken.

In 2014 overleed de 70-jarige Theo Van Nieuwenhuysen na een lange slepende ziekte in zijn woning in Asse.