Thierry Dehaeck en Anne-Marie Delmulle [616]

Vermogen € 29 302 000
Gekend als Pidy
Activiteit Beheer vermogen
Inplanting Ieper (W-Vl)
Huidige positie 616


In de banketbakkerij Dehaeck in Ieper, ontwikkelde André Dehaeck, oprichter van Pidy een recept voor mini-pasteitjes. In enkele jaren waren de producten zo populair dat ze tot ver buiten de streek verkocht werden. Mettertijd zag André Dehaeck het potentieel van zijn creatie en installeerde de eerste industriële productie site in 1967, om aan de alsmaar toenemende vraag te kunnen voldoen.

Zo werd Pidy (Patisserie Industrie Dehaeck Ypres) geboren. Pidy bleef groeien door de ontwikkeling van nieuwe producten op basis van bladerdeeg, zanddeeg, foncagedeeg, korstdeeg, soezendeeg en croustadedeeg. Pidy werd wereldwijd marktleider in bladerdeeg, dankzij de alom bekende ‘vol au vent’. Thierry Dehaeck, volgde zijn vader op en zorgde voor een snelle en expansieve groei van de groep.

In 2016 omvatte de Pidy Group uit 3 productie entiteiten in drie verschillende landen: België, Frankrijk en de Verenigde Staten. In de Belgische “State of the Art” site, worden alle bladerdeeg producten geproduceerd. In het Noord-Franse Halluin worden de bladerdeeg taartjes, alsook allerlei zanddeegbodems, soezen, rolletjes, roomhoorntjes en klaar om te vullen hapjes geproduceerd.

De Pidy vestiging in Inwood, USA, produceert specifieke producten, voornamelijk voor de lokale Amerikaanse markt: taartbodems in neutrale en gesuikerde degen. Ook chocolade-, volkoren-, suikervrije- en clean producten worden geproduceerd. Pidy exporteert zijn producten naar meer dan 50 landen.

Per jaar verwerkt Pidy 2.500 ton boter en plantaardige vetten, produceert 150 miljoen koninginnen pasteitjes en 270 miljoen producten “klaar om te vullen”. In 2016 verkocht Thierry Deheack het bedrijf aan de Franse groep Biscuits Bouvard. Er was geen familiale opvolging voor Pidy.