De familie Peumans [405]

Vermogen € 52 038 000
Gekend als ASAP.be
Activiteit UItzendkantoren
Inplanting Genk (Limburg)
Huidige positie 405


Het interimbedrijf ASAP.be werd in 1979 opgericht door Hugo Peumans, toen nog als Sociaal Adviesbureau Peumans of SAP. Het bedrijf richt zich aanvankelijk op personeelsadvies aan Limburgse kmo’s. Later komt daar de uitzendmarkt bij. SAP wordt omgevormd tot ASAP, wat staat voor “as soon as possible” . In de jaren negentig komt zoon Joris in het familiebedrijf en opent ASAP Interim in Leuven, het eerste kantoor buiten Limburg.

De echte expansie van het bedrijf komt er wanneer de Limburgse investeringsmaatschappij LRM in het kapitaal stapt. Met het geld van LRM neemt ASAP een deel lokale concurrenten over. Het gaat dan onder andere om Primo Interim (Antwerpen), All Right Interim (een opening naar de Franstalige markt), GiL Interim (West-Vlaanderen en Henegouwen) en Tènce Interim (Belgische tak van een Nederlandse uitzendgroep).

Was de omzet in 2005 nog 44,3 miljoen euro, dan was dat vijf jaar later al 112,8 miljoen euro. In 2016 is de omzet doorgegroeid tot 217 miljoen euro. ASAP.be behoort nu tot de top tien van de Belgische uitzendmarkt. In 2004 werd ook Ruben Peumans, de jongste zoon van Hugo Peumans, in de groep actief. Vandaag leidt de tweede generatie met Joris en Ruben het bedrijf. Hugo Peumans is nog voorzitter van de raad van bestuur. In 2011 kocht de familie de aandelen die LRM aanhield terug over.

“Ons vader is altijd iemand met visie geweest. Ik ben tot de vaststelling gekomen dat hij vijf jaar voor is in de tijd. Wat hij vandaag verkondigt, is over vijf jaar actueel en beheerst de managementagenda.” zo zei Joris Peumans op dat moment in de pers. “Hij kent onze sector door en door en kan advies geven met kennis van zaken. Hij is nooit bang geweest om te ondernemen en ziet en voelt snel opportuniteiten.”

De zonen volgen daarbij in de voetsporen van hun vader. In 2015 wordt het dienstencheque bedrijf Ritmo overgenomen en krijgt ASAP.be een nieuwe impuls. De groep beschikt nu in Vlaanderen en Wallonië over een 90-tal kantoren.