UPDATE – Barbara De Saedeleer stapt in Omega Pharma spin off

Barbara De Saedeleer

Barbara De Saedeleer, de voormalige financiële rechterhand van Marc Coucke, investeert 0,2 miljoen euro in Nomige, een producent van exclusieve huidverzorgingscrèmes. Nomige is een start-up onder leiding van dermatologe Barbara Geusens. Die laatste werkte dan weer van 2013 tot 2016 voor Omega Pharma. De Saedeleer van haar kant was financieel directeur bij het farmabedrijf van Marc Coucke. Wanneer die laatste Omega Pharma verkocht aan het Amerikaanse Perrigo voor 3,6 miljard euro eindigde dit in een zwaar conflict over die overnameprijs. Perrigo keerde zich tegen Coucke maar ook tegen De Saedeleer. Sedertdien gingen de wegen van Coucke en De Saedeleer steeds verder uit elkaar. Zo koos De Saedeleer uitdrukkelijk het kamp van projectontwikkelaar Paul Gheysen, als voetbalinvesteerder concurrent van Marc Coucke.Barbara Geusens

Nomige produceert exclusieve huidverzorgingscrèmes op basis van het DNA en de levensstijl van de klant. In vier weken tijd ontwikkelt Nomige een set op maat gemaakte producten: dag- en nachtcrème en dag- en nachtserum. Bij een eerste bestelling betaalt de klant 499 euro, met daarin de eenmalige DNA-analyse. Met de vier producten kan de klant drie tot vier maanden verder. Bij nieuwe bestellingen zakt de prijs naar 84,99 euro, omdat geen DNA-analyse meer nodig is. Het gaat om een exclusief en dus duur nichesegment. Nomige verkocht het afgelopen jaar 1.500 gepersonaliseerde huidverzorgingsproducten. 55 procent van de klanten plaatst nieuwe bestellingen. Geusens ziet vooral potentieel in markten als Singapore en Dubai.

De Saedeleer is ondertussen ook actief op andere markten. Zo is ze bestuurder bij Unicum Trade Botanicals, een producent uit Lier van voedingsproducten. Bij de projectontwikkelaar Ghelamco van Paul Gheysen is ze verantwoordelijk voor investeringen en operaties. Ze is eveneens bestuurder bij de voetbalploeg FC Antwerp. Zoals bekend was Gheysen een concurrent van Coucke in de run up naar de overname van Anderlecht. Waarmee meteen duidelijk is dat de breuk tussen Coucke en De Saedeleer volledig is. De Saedeleer zetelt ook in het auditcomité van Beaulieu Investment Group (BIG) van de familie De Clerck.

UPDATE

In een korte reactie laat Barbara Geusens weten dat Nomige geen spin off is van Omega Pharma. Verder bertreurt ze dat dit artikel meer betrekking heeft op Barbara De Saedeleer en Marc Coucke en niet op het ondernemersverhaal van Nomige.