Beaulieu keert 120 miljoen euro uit (maar aan wie is niet duidelijk)

De textiel mutinational Beaulieu International Group (BIG) koopt 9 % van haar eigen aandelen in. Daardoor vloeit 120 miljoen euro van het bedrijf naar één of meerdere familiale aandeelhouders. Wellicht gaat het dan om de broers Francis en Luc De Clerck en hun zus Ann. Met hun twee andere broers Jan en Dominiek leven ze in onmin, precies omwille van de verdeling van de Beaulieu-aandelen na het overlijden van peetvader Roger De Clerck. De inkoop van aandelen kan ook te maken hebben met de uittrede van Mieke Hanssens, de oudste dochter van het gezin die de rest van de familie de rug heeft toegekeerd.



Het bedrijf zelf heeft alvast naar goede traditie geen commentaar op de huidige operatie. Recent kwam de familie De Clerck twee keer in het nieuws. Eerst was er Mieke De Clerck die met haar ex-echtgenoot Carl Bouckaert Beaulieu of America uitbouwde. Die groep ging echter overkop. Mieke De Clerck, die de achternaam Hanssens van haar moeder overnam, verkocht daarop haar aandelen in BIG aan haar broer Francis. Twee dagen terug kwam dan het bericht dat de jongste dochter Ann De Clerck en haar echtgenoot Stefaan Colle 103 miljoen euro moeten betalen aan de Belgische fiscus als gevolg van een fraude met het vroegere bedrijf Beaulieu Nylon. Daarop zette Colle een procedure van concordaat en gerechtelijke verkoop in. Het is echter weinig waarschijnlijk dat de cash uitkering daar iets mee te maken heeft. De beslissing tot inkoop van aandelen dateert immers van een maand terug, dus voor er iets definitief bekend was over Beaulieu Nylon.

Het kapitaal van BIG is vertegenwoordigd door 7 categorieën aandelen. De eerste categorie, de A-aandelen, staan nu op 0.