Broers Beers werken aan buitenlandse expansie Tomorrowland (met bouw van een waterpark)

De broers Manu en Michiel Beers waren de voorbije dagen met hun concept Tomorrowland Leisure aanwezig op de Mapic beurs in Cannes. Mapic richt zich specifiek naar grotere vastgoedprojecten in de ontspanningssector, projecten die doorgaans ook verankerd zijn in de lokale politiek. En het is precies dat wat de broers Beers zoeken. Ze plannen de bouw van een complex waterpark met voldoende ruimte en mobiliteit voor pakweg acht zwembaden. In België is geen plaats meer voor dergelijke projecten daarom richten ze hun oog op het buitenland, met Polen voorop. Maar ook andere locaties zijn mogelijk zolang de omstandigheden daarvoor gunstig zijn. De buitenlandse expansie van Tomorrowland moet het bedrijf een betere spreiding geven over de seizoenen heen waardoor de afhankelijk van één festival in België afneemt. Ondermeer de dochter TL International staat voor die diversificatie en kreeg daarvoor 2 miljoen euro extra kapitaal mee. Nu al exploiteert die de glamping site Terra Solis in Dubai. Wie daar een week rond Kerst wil verblijven, betaalt 4.500 tot 13.500 dollar.



Tomorrowland wil het waterpark opbouwen met hun dochteronderneming Tomorrowland Leisure. Dat project kreeg Life als titel mee, zoals het thema van de festivals dit jaar. Tomorrowland werkt daarbij samen met het Nederlandse themaparkenbedrijf Monumentum Leisure, dat eerder al mee instond voor Majaland in Polen, een afgeleide van Plopsaland van Studio 100. Ook voor Life wordt gekeken naar Polen, meer bepaald naar Kownaty, op een uur rijden van Berlijn. “We proberen onze festivalwerelden een jaar of zelfs langer te laten doorleven”, zegt Debby Wilmsen, woordvoerder van Tomorrowland, in Het Nieuwsblad. “In Planaxis,het thema van 2018, zat bijvoorbeeld een onderwaterwereld. Zoiets willen we nu tot leven laten komen in het park. Er zullen zwembaden zijn, buitenwaterpartijen en een restaurant en bar. Zoals nu getekend staat, zou ongeveer de helft overdekt zijn, de helft buiten.” Het bedrijf is nog op zoek naar partners voor hun projecten.

Het is duidelijk dat Tomorrowland na twee zware corona verliesjaren een nieuwe start maakt. Met corona incasseerde het bedrijf 13 miljoen euro verlies. Dit jaar waren drie festivaledities in België goed voor een winst van 18 miljoen euro. Net als bij de centrale vennootschap Wearenone.world werd ook de raad van bestuur van TL International versterkt met Ludwig Criel en Jan Boone. De eerste is onder meer een vertrouwensfiguur van mediabaas Christian Van Thillo. Miljardair Jan Boone is dan weer CEO en meerderheidsaandeelhouder van het succesvolle familiale en beursgenoteerde speculoosfabrikant Lotus Bakeries. Zoals gezegd is TL International onder meer de exploitant van Terra Solis in Dubai. De glampingsite moet 48 tenten, 20 lodges en zes zwembadlodges combineren. De site is verspreid over 371.000 m². Terra Solis combineert muziek en entertainment, een feestelijke sfeer en eten en drinken. De catering is er geïnspireerd op de ‘Tastes of the World’-keuken van Tomorrowland.