NIEUW – Dirk Cavens herbergt vermogen in stichting Metis

Links Jeff Cavens met naast hem zijn zus Charlotte en vader Dirk Cavens. Rechts op de foto de familie Paeleman. (Foto: Triple Living)

De 67-jarige Antwerpse vastgoedondernemer Dirk Cavens heeft samen met zijn kinderen Jeff en Charlotte en zijn ex-echtgenote Kristine van Hool de private stichting Metis opgericht. Metis, in de Griekse myhologie de godin van de wijsheid, moet nu waken over het familievermogen van de familie Cavens. Die kwam de voorbije jaren fors in de belangstelling met de projectontwikkelaar Triple Living die ze samen oprichtte in een 50/50 verhouding met de familie Paeleman. Triple Living staat onder meer in voor de bouw van 3.000 woningen in de wijk Antwerpen Nieuw-Zuid en voor de ontwikkeling van 260.000 m² op de Antwerpse Slachthuissite. Met zijn holding Minerva bouwde Dirk Cavens een vermogen op van 169 miljoen euro.

Zowel de familie Cavens als de familie Paeleman worden momenteel geleid door een vertegenwoordiger van de tweede generatie. Voor de familie Cavens gaat het om de 40-jarige Jeff Cavens. In 2018 kwamen ze met hun joint venture Triple Living in beeld als overnemer van de veel besproken Antwerpse bouwonderneming Land Invest Group. De overname maakte van Triple Living de grootste vastgoedontwikkelaar van woningbouwprojecten in Vlaanderen, goed voor 8.400 wooneenheden in ontwikkeling, kantoren, scholen en commerciële units. Dat was dan meer dan de concurrenten Immobel van Marnix Galle, Atenor en Matexi van de familie Vande Vyvere. Centraal daarbij kwamen in Antwerpen de wijk Nieuw-Zuid en de Slachthuissite te staan. Maar het bedrijf is ook actief in Brussel met de nieuwe wijk rond het vroegere KBC gebouw aan de Havenlaan, met enkele projecten in Knokke en met de bouw van een nieuwe wijk in Rotterdam.Naast Jeff Cavens is ook zijn zuster Charlotte actief in de vastgoedsector. Hun moeder Kristine Van Hool is familiaal verwant aan de gelijknamige Lierse familie van bussenbouwers.