Familie Paeleman [246]

Ideal Tower in Zeebrugge

Vermogen € 98 000 000
Gekend als Wilmarc Invest
Activiteit Bouwpromotor
Inplanting Gent
Tendens Stijgend
Huidige positie 246


De groep Wilmarc Invest van de familie Paeleman kwam voor het eerst in het nieuws in 1997 met het project Brussels Business Gardens, een industrieterrein dat recht tegenover het VTM-gebouw aan de Medialaan in Vilvoorde werd gebouwd, goed voor een totale investering van om en bij 150 miljoen euro. Het bedrijvenpark ligt precies aan afrit 6 op de Brusselse Ring. Niet alleen de nabijheid van de Ring is belangrijk, evenzeer de snelle verbinding met de luchthaven van Zaventem, de A12 en de Van Praetbrug via secundaire wegen.

Daarnaast is er ook de residentiële wijk die aansluit op het park. Die wijk is door middel van een groene gordel gescheiden van het bedrijvenpark en eveneens ontwikkeld door Wilmarc Invest. Het gaat om een compensatieproject voor de kantoren, goed voor 130 woningen.

Vier jaar later werd Wilmarc actief aan de kust. Hotel Ideal, het zeventig jaar oude sluitstuk van de Blankenbergse zeedijk (richting Zeebrugge), werd gesloopt en moest plaats maken voor een nieuwbouw met 114 luxeappartementen en 90 ondergrondse garages. Projectontwikkelaar werd Ideal Tower, een joint venture tussen groep Hansen en Wilmarc Invest.

In 2018 brachten Dirk Cavens en Marc Paeleman hun vastgoedbelangen samen in de nieuwe holding Triple Living Holding. Die is voor gelijke delen in handen van beide families. De holding krijgt een waardering mee van 196 miljoen euro. Tegelijkertijd brengen de 73-jarige Paeleman en de 61-jarige Cavens hun kinderen naar voren als bestuurder. Het gaat dan met name om Jeff en Charlotte Cavens en Bart en Stefan Paeleman. Vooral Jeff Cavens en Stefan Paeleman zijn nu al actief als bestuurders van Triple Living. Hun groep kwam ook in het nieuws als overnemer van de falende Antwerpse vastgoedgroep Land Invest.