NIEUW – ‘Impossible Germany’ is op weg om Europese digitale specialist te worden

Hans Bossenbroek, CEO van ‘Impossible Germany’ (Foto: Luminis)

Sommige namen blijven om één of andere reden plakken in het geheugen. ‘Impossible Germany’ is er zo één. Impossible Germany is een werkdochter van de durfkapitalist M80. Die laatste werd in 2018 opgericht door ex-GIMV specialist Peter Maenhout. Die verzamelde meteen 200 miljoen durfkapitaal. Een belangrijk deel daarvan kwam van de durfkapitalist Pentahold met miljardair Filip Balcaen als belangrijkste aandeelhouder. Impossible Germany trekt nu in twee bewegingen zijn kapitaal op met 6,5 miljoen euro tot in totaal 28,5 miljoen euro. Het bedrijf wordt geleid door Hans Bossenbroek. Die laatste is de oprichter van het Nederlandse softwarebedrijf Luminis dat vorig jaar werd overgenomen door M80. Het vormt de ruggengraat van de uitbouw van een groep gespecialiseerd in digitale transformatie.

In april vorig jaar nam M80 het Belgische XPLUS over. Dat bedrijf levert via meer dan honderd consultants IT-diensten aan alle grote banken en retailers, de meeste telecomgroepen en aan kmo’s. In september volgde dan de overname van Luminis, een specialist in cloud technologie met meer dan 200 werknemers. Luminis werkt voor internationale klanten zoals Bol.com, Nike en KLM. Het wordt al 20 jaar geleid door Hans Bossenbroek die nu vanuit ‘Impossible Germany’ werkt aan de uitbouw van een Europese groep gespecialiseerd in digitale transformatie. Eind vorig jaar nam M80 binnen die strategie ook de Nederlandse IT-specialist BPSolutions over. BPSolutions helpt bedrijven bij de inrichting van hun IT-infrastructuur. Het Nederlandse bedrijf garandeert dat de IT altijd up-and-running is en helpt het bedrijf met het beheer en de analyse van data. Einddoel is een totaalaanbieder uit te bouwen op het vlak van digitale transformatie.



De durfkapitalist Pentahold was één van de eerste investeerders in M80. Met 32 % van de aandelen is de miljardair Filip Balcaen de grootste aandeelhouder van Pentahold. Hij wordt op de voet gevolgd door de Luxemburger Edmond Müller, de vroegere voorzitter van het wijnbedrijf Bernard-Massard, en eigenaar van de industriële maalderij Les Moulins de Kleinbettingen die nu wordt geleid door zijn zoon Jean. Paul Thiers, ex-Unilin en investeerder in projectontwikkelaar ION, controleert 22 %, Theo Roussis van Ravago Plastics staat voor 5 % en netwerker Philippe Vlerick is goed voor 8 % van Pentahold. Vorig jaar keerde Pentahold 25 miljoen euro kapitaal uit aan zijn aandeelhouders. Het jaar daarvoor incasseerden die al een dividend van 39 miljoen euro.