NIEUW – Kelly De Dijcker en Pieter Balcaen trekken kapitaal Malo Ventures op tot 50 miljoen euro

Kelly De Dijcker en Pieter Balcaen. (Foto: ECS)

Kelly De Dijcker en haar echtgenoot Pieter Balcaen hebben het kapitaal van hun investeringsholding Malo Ventures opgetrokken met 30 miljoen euro tot 50 miljoen euro. De holding zal investeren in vastgoed en private equity. Vorig jaar verkocht Kelly De Dijcker haar participatie van 50 % in het familiaal logistiek bedrijf ECS aan haar zuster Christine voor 108 miljoen euro. Kelly De Dijcker en Pieter Balcaen stonden op dat moment samen aan het hoofd van ECS, het grootste familiale transportbedrijf van Zeebrugge. Een niet oplosbaar verschil van mening tussen beide zussen zorgde voor een wending binnen het bedrijf.

Opmerkelijk genoeg kocht Christine haar zus Kelly uit terwijl het precies Christine was die eerder al afstand had genomen van het management van ECS. Maar vorig jaar besliste ze dat er wel een toekomst is voor haar kinderen binnen ECS. Ze financiert het overnamebedrag via de Franse groep Cartesia. Dirk Lannoo werd aangetrokken als onafhankelijk bestuurder bij ECS. Lannoo was decennia lang de rechterhand van havenbaas Fernand Huts. Hij was ook vice-president van Katoen Natie. Eerder werd hij ook al bestuurder van de beursgenoteerde vastgoedgroep Montea van de familie De Pauw. In de raad van bestuur van ECS ontmoet hij onder meer Patrick Maselis, bekend van het gelijknamig Roeselaars voedingsbedrijf.



Kelly De Dijcker en Pieter Balcaen plooiden zich terug op hun family office Malo Ventures die zich zal focussen op vastgoed en private equity. Pieter Balcaen heeft zijn wortels in de vastgoedwereld en heeft een aantal winkels die onder meer worden verhuurd aan Carrefour, Brico en A.S.Adventure. Die portefeuille is nu goed voor om en bij 10 miljoen euro.