De familie De Dijcker was in de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw actief in de sector van het klassieke baantransport met het bedrijf D.D. Trans. Wanneer die sector onder druk kwam onder meer door druk vanuit Oost-Europese lage loonlanden, zocht Staf De Dijcker naar diversificatie mogelijkheden. Hij vond die in het Zeebrugse containerbedrijf ECS. Dat bedrijf kende een opmerkelijk succes vooral omdat het als één van de eerste containeroperatoren in Europa inspeelde op de komst van de nieuwe generatie containers van 45 voet (13,6 meter). D.D. Trans was de huistransporteur van ECS. De Dijcker verwierf in eerste instantie 80 procent van de aandelen van ECS, later volgde de volledige meerderheid. Het bedrijf kwam dan in handen van de zussen Christine en Kelly De Dijcker.
ECS is gespecialiseerd in transporten tussen het Verenigd Koninkrijk, Ierland en het vasteland met hoofdkwartier in Zeebrugge. Verder zijn er kantoren in Venlo (Nederland), Le Havre (Frankrijk), Waterford (Ierland) en Novara (Italië). Een opmerkelijk transport zijn onder meer de ladingen voor de vestigingen van warenhuisketen Lidl in Groot-Brittanië en Ierland, voor wie ECS de verschillende goederen sorteert, groepeert en transporteert.
In 2020 haalde ECS een groepsomzet van 402 miljoen euro, goed voor een operationele cashflow van 28 miljoen euro en een netto winst van 8,6 miljoen euro. ECS groeide uit van een eenvoudig transportbedrijf tot een intermodale logistieke operator, geconcentreerd op Europa en het Verenigd Koninkrijk. Vanuit de hoofdzetel in Zeebrugge wordt het VK bediend. Het filiaal in het Nederlandse Venlo richt zich naar Noord- en Oost-Europa. ECS beheert een vloot van 10.000 containers die zoveel mogelijk via de trein vervoerd worden. Over heel Europa gaat het om 70 miljoen spoorkilometers per jaar.
In haar vrije tijd profileert Christine De Dijcker zich als loopster voor het goede doel. Ze doet dat onder meer via Zonta Damme, een vereniging voor zelfstandig ondernemende vrouwen. Onder begeleiding van meervoudig Ironman Luc Van Lierde trachten de dames triatlons tot een goed einde brengen. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker. “Ons gezamenlijk doel motiveert enorm”, zegt Christine De Dijcker daarover in de Krant van West-Vlaanderen, “We zijn allemaal zelfstandige ondernemende vrouwen, die ons dankzij de trainingen met een frisse geest en een fit lichaam volop kunnen inzetten op de werkvloer en in het huishouden. We hebben een gezamenlijk doel en dat motiveert enorm.”
In 2022 kocht Christine De Dijcker de ECS-aandelen van haar zus Kelly over waardoor ze de enige aandeelhouder werd van de transportgroep. Dat was opmerkelijk want de 58-jarige Christine was de afgelopen jaren minder betrokken bij de dagelijkse werking van het bedrijf, maar is wel bestuurder bij ECS. Ze richtte in 1985 samen met haar vader het familiebedrijf DD trans op, dat nadien haar grootste klant, ECS, overnam. In 2001 kwamen haar zus en schoonbroer in het bedrijf. Het was de eerste ambitie van Kelly De Dijcker om haar zus uit te kopen. Maar het kwam niet tot een vergelijk wat resulteerde in de omgekeerde beweging. De zoon van Christine werkt nu al in het bedrijf, haar dochter zou er binnenkort aan de slag gaan. Er werd een concurrentiebeding afgesloten dat bepaalt dat de verkopers een zekere periode geen activiteiten in de logistiek mogen uitvoeren. Pieter Balcaen heeft zijn wortels in de vastgoedwereld en heeft een aantal winkels die onder meer worden verhuurd aan Carrefour, Brico en A.S.Adventure. Dat lijkt een valabele basis te zijn om een nieuwe toekomst op te bouwen.