NIEUW – Paul Gheysens vergroot voetafdruk in Knokke met tweede golf

Het centraal ingekleurde stuk toont de omvang van het project. Het groene deel is de golf, het donkere deel er boven het bos.

Ghelamco Invest, één van de sleutelholdings uit de Ghelamco Group van Paul Gheysens, kapitaliseert via inbreng van leningen 80 miljoen euro in vier belangrijke Belgische projecten. Eén daarvan is Leisure Property Invest (LPI). Die ziet zijn kapitaal met 17,3 miljoen euro verhoogd worden tot 19,9 miljoen euro. Leisure Property Invest heeft als ambitie om de tweede golf in Knokke-Heist te realiseren. Dat project voorziet in de aanleg en exploitatie van een open eco-golf bestaande uit een 3×9-holes, met bijhorende faciliteiten (golfschool, clubhuis, parking, …), een luxehotel met een capaciteit van 250 tot 350 kamers en de realisatie van een stadsbos, inclusief speelbos, met een oppervlakte van om en bij 30 hectare. Op bovenstaand plan is de indrukwekkende omvang van het project te zien. Meteen zet Gheysens daarmee een nieuwe stempel in Knokke als één van de belangrijkste lokale projectontwikkelaars.

Nu al participeert Gheysens in Knokke in One Carlton, het complex met luxe appartementen dat werd opgezet door Bart Versluys die de aanwezigheid van Paul Gheysens tegen wil en dank moest accepteren. In het project Kinder Siska ontwikkelt Ghelamco appartementen met een hoge afwerkingsgraad. Er komen 54 assistentie woningen en een benedenverdieping met winkels en een restaurant. En dan is er nog “Le Hotel 8300” dat een vijf sterren hotel met spa moet worden, gelegen aan de Zoutelaan. Maar daar lijkt geen haast achter te zitten. Met LPI bezit Gheysens wel alle gronden waarop het golfproject zal worden uitgevoerd. Die hebben een marktwaarde van 45 tot 50 miljoen euro. (Lees verder onder de foto)Paul Gheysens (links) met naast hem de Antwerpse burgemeester en N-VA voorzitter Bart Dewever bij de opening van de nieuwe tribune op de Bosuil.

De dochtervennootschap Docora ziet haar kapitaal stijgen van 11 naar 49 miljoen euro. Docora werd door Gheysens opgezet om het vastgoedproject rond zijn voetbalploeg FC Antwerp vorm te geven. Zo bouwde Docora de nieuwe tribune van Antwerp op de Bosuil. Die wordt nu verhuurd aan de voetbalploeg voor 3,5 miljoen euro per jaar, gedurende 15 jaar, dus goed voor 52 miljoen euro. 3,5 miljoen euro per jaar, dat is één miljoen euro meer dan wat Marc Coucke als huur incasseert voor de tribune die hij bouwde op en verhuurt aan KV Oostende. Met Docora gaat Gheysens nu ook de rest van het Bosuil stadion renoveren en uitbreiden. (Lees verder onder de foto)

De Silver Tower is de hoge, cilindervormige kantoortoren, aan de rechterkant.

De NV Silver Tower ziet zijn kapitaal stijgen van 10,5 naar 20 miljoen euro. De kantoortoren in opbouw zal 31 verdiepingen tellen en 138 meter hoog zijn. Hij biedt 40.000 m² kantoorruimte en situeert zich op het Brusselse Sint-Lazarusplein, aan de achterkant van het Noordstation. MeetDistrict Gent tenslotte wordt gekapitaliseerd op 16 miljoen euro. MeetDistrict zet een concept van coworking op de markt waarbij kantoorruimte en -diensten op een flexibele manier worden verhuurd.