NIEUW – Studio 100 kapitaliseert hotelaccomodaties en indoor Station

De entertainmentgroep Studio 100, in handen van Hans Bourlon en Gert Verhulst, heeft 8 miljoen euro gepompt in drie van haar dochters. Van Plopsa Hotel wordt het kapitaal opgetrokken met 2,5 miljoen euro tot 3,8 miljoen. De camping Plopsa Village ziet het kapitaal eveneens stijgen met 2,5 miljoen euro om te landen op 5 miljoen euro. Beide verblijfaccomodaties sluiten aan bij Plopsland in Adinkerke. Plopsa Station in Antwerpen wordt met 3 miljoen euro extra gekapitaliseerd tot 5 miljoen euro. De drie Studio 100 dochters konden vorig jaar opnieuw naar volle capaciteit gaan na de verlammende covid pandemie. Dat is ook goed nieuws voor Soudal eigenaar Vic Swerts en investeerder Frank Donck. Swerts legde in 2020 85 miljoen euro op tafel om 17 procent te verwerven van het kinder entertainment bedrijf. Frank Donck legde daar 40 miljoen euro bij om op zijn beurt 8 procent binnen te halen. Beiden zagen hun eerste return echter in het water vallen met corona. Bij die operatie werd de hele groep gewaardeerd op 560 miljoen euro. Voor 2022 mikt Studio 100 op een groepsomzet van 200 miljoen euro.



In 2016 kochten Bourlon en Verhulst het verblijfspark Ter Hoeve dat aansluit op het pretpark Plopsaland in Adinkerke. Dat park werd uitgebouwd tot een camping van 180 percelen voor stacaravans, caravans en tenten, inclusief een onthaalgebouw en parking met ruim 300 plaatsen. Vorig jaar werden acht chalets geopend, ingericht in het thema van kabouter Plop. Er volgen nog acht chalets rond K3 en acht rond Bumba, samen goed voor een investering van 2,25 miljoen euro. Tijdens het hoogseizoen kost een verblijf in een thema chalet van Plopsa Village 399 euro per nacht voor vier personen met inbegrip van toegangstickets voor twee dagen voor Plopsaland De Panne en Plopsaqua. Tegen 2024 komt er ook een vakantiepark met 75 stenen huisjes. In dat vakantiepark pompt Plopsa nog eens 20 miljoen euro. Plopsa Hotel in De Panne staat dan weer voor 117 kamers en opende vorig jaar de deuren. Ook nog vorig jaar werd Plopsa Station Antwerp gelanceerd, het in 2019 overgenomen failliete Comic Station nabij het Antwerpse Centraal Station.

Voor dit jaar mikt Studio 100 op een groepsomzet van 200 miljoen euro. Plannen voor de bouw van een nieuw hotel in een bestaand park worden bestudeerd. Groei kan ook door overnames. “Wij kijken daarvoor vooral naar Duitsland.”, zo zei Bourlon eerder in Trends. “Maar voor nieuwe parken kijken we bijvoorbeeld ook naar Kroatië en Roemenië. Al doet de oorlog in Oekraïne even schrikken. Dat is allemaal plots dichtbij, ook in Polen, waar we al twee parken hebben en hopen een derde in Gdansk snel gerealiseerd te krijgen.” Vorig jaar greep Studio 100 wel naast een landelijke radiolicentie. Het bedrijf had daarvoor een concept uitgewerkt van ‘talkradio’ maar dat werd dus niet weerhouden. Ondertussen is het bedrijf MediaNation van Paul Gheysens gestart met een digitaal radiostation dat in eerste instantie mikt op ‘talkradio’.