NIEUW – Thomas Van Maele herbergt Harmoney-aandelen in stichting

Thomas Van Maele (Foto: LinkedIn)

De Gentse fintech ondernemer Thomas Van Maele heeft de private stichting Administratiekantoor Harmoney opgericht. Dat moet de aandelen certifiëren van het gelijknamige bedrijf dat door Van Maele werd opgestart in 2016. Het jonge bedrijf helpt als zogenaamde ‘poortwachter’ banken en verzekeraars onder meer om klanten te screenen en de strenge financiële regelgeving na te leven. Van daaruit wordt ook een analyse gekoppeld naar het behoeftenprofiel van de klanten. Van Maele kon onder meer Urbain Vandeurzen aantrekken als financier van zijn bedrijf. Die laatste is onder meer actief als durfinvesteerder met zijn investeringsfonds Smile-Invest.

Harmoney ging van start met de creatie van een ‘beleggersdashboard’ dat banken en verzekeraars helpt het beleggersprofiel van hun klanten in te schatten en hun advies daarop af te stemmen. Ondertussen staat het Gentse technologiebedrijf banken en verzekeraars ook bij in de screening van klanten en in de opvolging van de striktere regelgeving voor de sector, iets wat steeds belangrijker wordt onder meer met de strengere witwaswetgeving.



Van Maele ambieert met het bedrijf ook buitenlandse groei en is nu al actief in Luxemburg. Om die groei te ondersteunen trok Van Maele vroeger al kapitaal aan van Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere van de Gentse softwareproducent Showpad en van Jeroen Lemaire van de digitale studio In The Pocket. Belangrijke financier is ook Urbain Vandeurzen wiens zoon Bert ook bestuurder is van Harmoney samen met onder meer Stan De Schepper. Die laatste is dan weer adviseur van Smile-Invest, de investeringsgroep van Vandeurzen. In Smile-Invest vinden we onder meer Vic Swerts van Soudal terug samen met Bernard Thiers, topmanager bij de Amerikaanse vloerengigant Mohawk, Michel Delbaere van het diepvriesgroenten bedrijf Crops, Bart Van Muylder, CEO van de holding Diepensteyn van Jan Toye, en Alexandre de Pret.