VASTGOED – Marc Coucke investeert 16 miljoen euro in vastgoedbedrijf van Marnix Galle

Marc Coucke (Foto: Belga Image)

De apotheker-miljardair Marc Coucke heeft 100.000 aandelen gekocht van het beursgenoteerde vastgoedbedrijf Immobel. Coucke betaalde daarvoor afgelopen vrijdag 64,4 euro per aandeel. Immobel is voor bijna 60 % in handen van de projectontwikkelaar Marnix Galle, de echtgenoot van Michèle Sioen, zelf gekend als CEO van het voorlopig nog beursgenoteerd textielbedrijf Sioen. Naast de 6,4 miljoen euro die Coucke betaalde voor de bijna 1 % aandelen van Immobel, ging hij ook de betaalbelofte aan om 10 miljoen euro te investeren in Immobel Belux Office Development Fund1. Galle maakte de creatie van dit investeringsfonds in kantoren bekend naar aanleiding van het feit dat zijn bedrijf de Belgische hoofdzetel heeft gekocht van de Franse groep Total. Dat gebouw situeert zich in de Brusselse Wetstraat.

Coucke heeft de Immobel aandelen gekocht met zijn holding Alychlo. De 100.000 aandelen had Immobel in eigen bezit. Marnix Galle noemt de de operatie het begin van een “veelbelovende samenwerking”. Voor Coucke betekent de intrede in Immobel “het engagement tot investeren in topbedrijven van de Belgische economie. Alychlo gelooft sterk in de focus van Immobel op duurzame, vernieuwende projectontwikkeling”. Coucke is nu ook al 50 % aandeelhouder van de groep Versluys uit Oostende. De overige 50 % van dat bedrijf is in handen van Bart Versluys. Zijn bedrijf is zowel actief als bouwgroep en als projectontwikkelaar. Maar in omvang is Versluys niet te vergelijken met Immobel. Dit jaar ontving Coucke voor 50 % van Versluys een dividend van 3,7 miljoen euro. Volgend jaar zal 1 % van Immobel zonder zware incidenten goed zijn voor een dividend van minstens 0,26 miljoen euro.UPDATE

In een eerdere versie van dit artikel stond dat 1 % van Immobel een dividend oplevert van 2,6 miljoen euro. Dat moet dus 0,26 miljoen euro zijn. Onze excuses voor de verwarring.