Vergeet Barbara (maar niet de cash): het familiebedrijf Gert Verhulst

Gert Verhulst (links) als cafébaas Willy, hier in het gezelschap van Jelle Cleymans. (Foto: YouTube)

Het feestjaar moest 2020 zijn, het jaar waarin Will Tura 80 werd. Maar door corona werd dat feest twee jaar uitgesteld. In ‘Vergeet Barbara’ bouwde Studio 100 een musical op rond de muziek van de Vlaamse charmezanger Will Tura. Opmerkelijk, Gert Verhulst, samen met Hans Bourlon de hoofdaandeelhouder van de entertainmentfabriek Studio 100, speelt zelf de hoofdrol in de musical. En zijn zoon Viktor treedt even op als figurant. De musical is nu al uitverkocht tot 8 januari, goed voor een omzet van pakweg 3,25 miljoen euro. Op 1 juni volgend jaar komt er een nieuwe reeks van 23 voorstellingen. Will Tura was tevreden na afloop van de première. Net als de ondernemers Vic Swerts, gekend van Soudal, en Frank Donck. Die betaalden in 2020 125 miljoen euro voor 25 % van Studio 100 maar zagen de return van hun investering getemperd worden door corona.

De feelgoedmusical ‘Vergeet Barbara’ is niet gebaseerd op het leven van Will Tura, Arthur Blanckaert in het echte leven, maar is een fictief liefdesverhaal. Gert Verhulst speelt daarin de cafébaas Willy. James Cooke, Jonas Van Geel en Jelle Cleymans zijn respectievelijk de zonen Achiel, Arthur en Albert. Willy staat samen met zijn oudste zoon Achiel achter de toog van café ‘De Sportvriend’, een volkscafé in de jaren ’70. De tweede zoon Arthur is vooral bezig met muziek en probeert door te breken met zijn rockbandje. De jongste zoon Albert is de oogappel van Willy, die hoopt dat hij dit jaar de kermiskoers wint. Op een dag verschijnt er in het dorp een mysterieuze dame, Barbara, die een groot geheim meedraagt. Het verhaal is gesitueerd in het jaar 1976, het jaar waarin Lucien Van Impe de Ronde van Frankrijk wint. Wielrennen staat dus centraal wat nog eens bewijst hoe verankerd Studio 100 is in het Vlaanderen van onder de kerktoren bij wijze van spreken.Dat de 54-jarige Gert Verhulst zelf de hoofdrol invult moet zijn omdat hij dat graag doet. Naast zijn nieuwe talkshow “De tafel van vier” en talrijke andere nevenactiviteiten van Studio 100. Ook zijn 28-jarige zoon Viktor stond tijdens de première mee op het podium. Niet in een hoofdrol, wel een klein rolletje als renner. Viktor is vooral bekend als presentator van ‘Love Island’ en ‘Temptation Island’. Zijn zus Marie volgde dan weer haar vader op als tv- en podiumbaasje van de hond Samson. Op Oudejaarsavond is de hele familie, met hond, te zien in een nieuwjaarsshow in Plopsaland De Panne.

Van ‘Vergeet Barbara’ werden al 65.000 tickets verkocht. De eerste speelperiode tot en met 8 januari is daarmee meteen uitverkocht. Daarna wordt de musical “Red Star” hernomen. Vanaf 1 juni zijn er 23 extra shows voorzien van ‘Vergeet Barbara’. Bekijk hier onder de promo video van de musical.