Herman Schueremans [526]

Vermogen € 36 740 000
Gekend als Herman Schueremans
Activiteit Organisator rock festivals
Inplanting Keerbergen
Huidige positie 526


Herman Schueremans is in de eerste plaats bekend als oprichter van het muziekfestival Rock Werchter en Torhout-Werchter, een organisatie die hij verkocht aan de Amerikaanse festivalreus Clear Channel, nu Live Nation. Hij is momenteel voltijds concertpromotor voor Live Nation. Hij is hoofdorganisator van Rock Werchter, TW Classic en Werchter Boutique.

Bij de Vlaamse verkiezingen van 13 juni 2004 werd hij verkozen in de kieskring Vlaams-Brabant voor de liberale partij. Ook na de volgende Vlaamse verkiezingen van 7 juni 2009 bleef hij Vlaams volksvertegenwoordiger tot eind 2012. Begin januari 2013 werd hij in het Vlaams Parlement opgevolgd door Jo De Ro. Schueremans wilde zich toeleggen op zijn engagement bij concertorganisator Live Nation. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 bemachtigde Schueremans een zetel in de gemeenteraad van Keerbergen, maar hij nam de functie niet op.

In 2013 kreeg Schueremans de Lifetime Achievement Award van de European Festival Awards voor zijn verdiensten voor België en festivals met Rock Werchter. In 2017 kreeg hij de eerste Sector Lifetime Achievement Award op de MIA’s.

Schueremans kwam verschillende keren met de fiscus in botsing. Inzet daarbij vormde de meerwaarde op de verkoop van zijn Belgische belangen in ondermeer Stageco, het eventbedrijf dat hij samen had opgezet met Hedwig De Meyer.