Christophe en Patricia Verstraete-Schautteet [377]

Richard Long at the Rijksmuseum Amsterdam 2023

Vermogen € 58 250 000
Gekend als Vesta
Activiteit Projectontwikkeling
Inplanting Kortrijk (W-Vl)
Huidige positie 377


Christophe en Patricia Verstraete hebben met hun familiebedrijf 35 jaar ervaring in de ontwikkeling van residentieel en commercieel vastgoed. Met hun projectontwikkelaar Vesta zijn ze actief in België en de buurlanden zowel in de residentiële als de kantoor- en logistieke sector. Naast de ontwikkelingsactiviteiten is Vesta ook actief in de uitbating van coworkingspaces onder de naam Buzzynest.

Christophe Verstraete is afkomstig uit een textielfamilie. Hij startte zijn carrière dan ook in de kleinhandel in de kledingsector. In 2011 richtte hij Verstraete Vastgoed op met de focus op residentieel vastgoedontwikkeling. Patricia Schautteet van haar kant stapte midden jaren ‘80 in de vastgoedsector. In 1986 splitste de Roeselaarse aannemer Desiré Stadsbader senior zijn familiale bouwgroep onder zijn kinderen en kleinkinderen. Samen met haar grootvader ontwikkelde Patricia Schautteet in 25 jaar tijd meer dan 2.500 appartementen en woningen, vooral aan de Belgische Kust, onder de commerciële naam KSB Bouwpromoties.

In 2016 bundelden Christophe en Patricia hun activiteiten onder de commerciële naam Verstraete Development. In 2022 werd de Vesta Group opgericht, een samentrekking van de namen Verstraete en Stadsbader. In de periode 2017 tot 2022 werden met Vesta 630 appartementen en woningen verkocht. Referentieprojecten van het bedrijf zijn onder meer Chien Vert in Sint-Pieters-Woluwe (42 appartementen en 2 handelsruimtes), Valkenerf in Knokke (verkaveling 51 woningen), Jan Turpin in Nieuwpoort (209 appartementen), Kortrijk Business Park (18.000 m² kantoren), De Stadstuin in Ronse (PPS-project van 330 woningen) en Princess in Izegem (145 appartementen, assistentieflats en woningen).