Dominique Carnoy [74]

Vermogen € 420 000 000
Gekend als Bureau Van Dijck
Activiteit CEO
Inplanting Brussel
Huidige positie 74


Dominique Carnoy is zowat zijn hele carrière CEO geweest van Bureau Van Dijck (BVD), een bedrijf dat onder meer informatie verkoopt voor financieel onderzoek naar bedrijven en banken voor benchmarking en kredietanalyse.

Het bedrijf ontstond in 1991 en groeide uit tot een kleine multinational die in 32 vestigingen wereldwijd 500 mensen tewerk stelt waarvan 300 in Brussel. BVD werd initieel geleid door stichter Bernard Van Ommeslaghe. Die verkoopt BvD in 2004 aan het financieel fonds Candover. Na enkele jaren verkoopt Candover het bedrijf aan BC Partners. BC Partners verkoopt het enkele jaren later op zijn beurt aan de investeerder EQT van de familie Wallenberg. In mei 2017 verkoopt EQT het bedrijf aan het Amerikaanse Moody’s. De snelle opeenvolgende verkopen maken dat BVD wel eens de naam meekrijgt een “gouden kettingsbrief” te zijn.

Bij elke verkoop ging de verkoopprijs van BVD omhoog, van 300 miljoen euro naar drie miljard euro. En telkens passeerde het management mee langs de kassa, met CEO Dominique Carnoy op kop.

Hoeveel de discrete Carnoy incasseerde op die verkopen, is niet bekend. Wel is duidelijk dat hij telkens aan boord bleef en ook een deel aandelen behield. De krant De Standaard schat zijn vermogen tussen 400 en 500 miljoen euro. Voor de rest is weinig bekend over de manager. Hij is een eenzaat die vooral werkt. Zijn enige hobby is fietsen.