Familie Beerens [241]

Vermogen € 101 145 000
Gekend als Beerens Groep
Activiteit Autoleasing en -handel
Inplanting 's Gravenwezel (Antwerpen)
Tendens Stijgend
Huidige positie 241


Het bedrijf van Erwin Beerens is verankerd in alles wat met auto’s te maken heeft. En toch luistert zijn topholding naar de culinaire naam “Het beste brood”. Die naam is een erfenis van de natuurvoedingszaak waaruit de Groep Beerens ooit is gegroeid. Vader Marcel Beerens ging lang geleden van start als warme bakker. Hij schakelde later over naar een industriële bakkerij en bouwde een groothandel in voedingswaren uit. Zoon Erwin verkocht de zaak aan een internationale groep en nam in 1994 de failliete groep Antwerpse Automobielmaatschappij over. Van daaruit bouwde hij zijn netwerk uit van garages en aanverwante ondernemingen.

Beerens groeide uit tot de grootste verkoper van de VW-groep buiten Brussel. “Maar invoerders houden er niet van als dealers té groot worden.”, heeft Erwin Beerens ooit gezegd. Komt daarbij dat de marges bij de autoverkoop steeds meer onder druk kwamen te staan. Begin 2014 verkocht Beerens zijn 10 VW-concessies dan ook aan de Brusselse importeur D’Ieteren. Door de overname werd D’Ieteren meteen de grootste dealer van VW in de hele regio Brussel-Antwerpen. Voor de 180 werknemers van Beerens NV, de exploitant van de 10 concessies inclusief 4 carosseriebedrijven veranderde er niets. Die concessies situeerden zich onder meer in Antwerpen Noorderlaan, Mol, Geel, Wijnegem en Overijse. Jaarlijks zijn ze goed voor de verkoop van 3.500 nieuwe VW. Ook de concessies van het merk Nissan in Aartselaar, Wijnegem en Antwerpen werden door de Beerens Groep afgestoten.

Beerens is nu nog steeds actief via een aantal officiële concessies. Daarnaast omvat de groep B2 Cars, met tweedehandsshowrooms in Aartselaar, Antwerpen, Wijnegem en Zaventem, naast de leasingmaatschappij Leasense en dienstverlener Belcar. Quadriga Car Rental is dan weer actief als internationale trader van nieuwe en tweedehandsauto’s en onderdelen. Beerens Classic sluit aan bij de momenteel zeer populaire handel in oldtimers. Smart Repair staat voor garagewerken terwijl de NV Willy Depage als vastgoedmaatschappij opereert.

Met een opslagmogelijkheid van 200.000m², een interne wasstraat, speciale fotocorners en een gloednieuw en hypermodern carrosseriebedrijf met smart- en spot-repair zijn we de ideale partner voor de remarketing van voertuigen uit korte en lange termijn verhuur, zo zegt Beerens over zichzelf. Daarnaast worden jaarlijks reeds meer dan 70.000 wagens getransporteerd en zijn er via dochterondernemingen diverse formules van leasing, verhuur, expertise, PDI en grensoverschrijdende voertuighandel mogelijk.