Familie Jean-Jacques Delens [537]

Jacques Delens

Vermogen € 35 901 000
Gekend als Jacques Delens
Activiteit Beheer vermogen
Inplanting Brussel
Tendens Neutraal
Huidige positie 537


Op 12 januari 1967 stapt Jacques Delens in de voetsporen van zijn vader, de aannemer Maurice Delens. De drie broers van Jacques zijn niet geïnteresseerd in de bouw en dus doet Jacques Delens het op zijn eentje. Hij start met de Entreprises Jacques Delens die in eerste instantie in Brussel tal van middelgrote bouwwerken uitvoert. In 1982 verkoopt hij het bedrijf aan de Franse groep Besix, een grote speler in de internationale bouwsector die aan Delens moet toelaten sneller te groeien.

Ondertussen is ook zijn zoon, burgerlijk ingenieur Jean-Jacques Delens, actief in het bedrijf. Eerst zet hij het informatica netwerk van het bedrijf op poten, later leidt hij buitenlandse werven, onder meer in het Midden-Oosten en Afrika om te eindigen in Luxemburg. Wanneer er in 2004 een management buy out komt bij Besix, staat Jean-Jacques Delens al opnieuw mee aan het hoofd van de groep. Hij stapt mee in de buy out en wordt nu opnieuw aandeelhouder van het bedrijf. Vanaf dat moment legt hij zich meer en meer toe op vastgoedontwikkeling.

De Ondernemingen Jacques Delens zijn nu actief op de privé- en op de overheidsmarkt. De hoofdactiviteiten van het bedrijf bestaan in de bouw, de renovatie en de restauratie van kantoorgebouwen, woningen, industriecomplexen, dienstengebouwen zoals sport- en vrijetijdscentra, ziekenhuizen, hotels, residenties en scholen. De onderneming werkt hoofdzakelijk in de Brusselse regio en in Waals- en Vlaams-Brabant. Paradepaardjes waren onder meer de renovatie van het Atomium en van het Brusselse Congrespaleis.