Bart Versluys [124]

Bart Versluys

Vermogen € 174 450 000
Gekend als Versluys Bouwgroep
Activiteit Bouwgroep
Inplanting Oostende
Tendens Stijgend
Huidige positie 124


De naam Versluys werd in de vaart der volkeren gegooid in 2015 wanneer Marc Coucke 55 miljoen euro cash op tafel legde om de helft van de holding Versluys Invest te verwerven. Daar bovenop investeerde Coucke nog eens 20 miljoen euro in het bouwbedrijf. Voor Coucke was Bart Versluys, sterke man van de groep, geen onbekende. Versluys is immers een vaste sponsor van KV Oostende, de voetbalploeg van Coucke. Sommigen noemden de deal dan ook een vriendendienst van Coucke, maar het is meer dan dat. Met Coucke moet Versluys doorgroeien van de bouw van klassieke appartementen naar grote immobiliënprojecten zoals bijvoorbeeld de creatie van een nieuw voetbalstadion voor KV Oostende.

Bij het bekend worden van de overname, stelde Coucke dat er een tekort is aan betaalbare en kwaliteitsvolle woningen aan de kust, waar Versluys onder meer samen met bouwgroep CFE werkt aan Oosteroever, een prestigieus megaproject dat het oostelijke havengebied moet omvormen tot een nieuw stadsdeel van Oostende. Met de financiële inbreng van Coucke reiken de ambities van Versluys veel verder dan de kuststreek en kijkt hij ook naar projectontwikkeling in de steden Gent, Antwerpen en Brussel. Ook overnames worden overwogen.

Bart Versluys, leeftijdsgenoot van Coucke, bouwde Versluys al uit tot een meer gediversifieerde bouwgroep met onder meer belangen in commercieel vastgoed in Roemenië. Het familiaal bouwbedrijf zag het licht in 1908 en gaat er prat op aan de kust al 7.200 appartementen te hebben gebouwd. Bart Versluys verzamelde ondertussen alle belangen in zijn hand. Naast zijn industriële belangen beheert hij een portefeuille privé-vastgoed, onder meer in Knokke, en een kunstcollectie ter waarde van 17 miljoen euro.