Familie Ziegler [265]

Vermogen € 91 531 000
Gekend als Ziegler
Activiteit Transport
Inplanting Brussel
Tendens Stijgend
Huidige positie 265


Het transportbedrijf Ziegler zag het levenslicht in 1908 wanneer de Zwitser Arthur-Jospeh Ziegler in Brussel met paard en kar transporten begon te verzorgen. Ziegler concentreerde zich daarbij uit de invoer vanuit Frankrijk van wijnen en sterke drank naar Brussel. Het bedrijf kabbelde rustig verder tot het in 1958 aangeduid werd als officieel transportbedrijf voor de Wereldexpo in Brussel. Ziegler moest daarbij ook de logistiek verzorgen. Het werd het begin van de internationale uitbouw van de groep.

In de jaren ’60 groeide Ziegler vooral Europees door. Vandaag de dag telt Ziegler wereldwijd 120 agentschappen, verdeeld over een 50-tal bedrijven. De tewerkstelling onder de naam Ziegler bedraagt meer dan 3.500 mensen. Buiten de Benelux is Ziegler aanwezig in Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, VK, Denemarken, de VS, Zweden, Marokko, Griekenland, Polen, Zuid-Afrika en China.

Ziegler staat klassiek sterk in wegtransport maar daarbij incasseert het mee de klappen van de concurrentie uit Oost-Europa. Ziegler werkt nu hoofdzakelijk ook met Oost-Europese onderaannemers. De groep zegt voor een omzet te staan van 1,2 miljard euro maar publiceert geen geconsolideerde cijfers. Investeringen in vastgoed worden wel buiten het operationele beheer gehouden.