Families de Callataÿ en de Wouters [459]

Vermogen € 44 641 300
Gekend als C&W
Activiteit Ontwikkeling van bankensoftware
Inplanting Brussel
Tendens Stijgend
Huidige positie 459


Callataÿ & Wouters is een weinig gekende naam. Het is nochtans een van de bedrijven waarmee België in de internationale financiële wereld goed scoort, samen met onder meer Ogone en het Vlaamse Clear2Pay. Het won in 2005 de titel van Franstalige onderneming van het jaar. De groep is gespecialiseerd in software voor banken onder de naam Thaler. Het gaat om een pakket voor het beheer van onder meer deposito’s, leningen en effecten.

Ze is aanwezig in een rits landen, waaronder Rusland, Australië, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai). Die internationale groei wordt in belangrijke mate gedragen door de samenwerking met grote partners uit de informaticawereld zoals IBM, SAP, Logica en CapGemini. Callataÿ & Wouters stelt 600 mensen tewerk.

Het is voor 56 procent in handen van de stichtende families de Callataÿ en de Wouters. Sofina, Fortis Private Equity en een aantal vrienden van de oprichters bezitten samen 40 procent van het kapitaal. Bij die ‘friends & families’ zit onder meer Pierre Drion, de gewezen topman van het beurshuis Petercam. Het saldo van de aandelen is in handen van het management.

In 2012 werd bekend dat de Franse groep Sopra een belang kocht van 75 procent in C&W voor een bedrag tussen de 100 en 150 miljoen euro. Sopra fuseert C&W daarna met een eigen bedrijf tot een nieuwe entiteit waarin de stichtende families de Callataÿ en de Wouters nog 10 procent aanhouden.