Familie De Witte [455]

Vermogen € 44 556 000
Gekend als Cibel en Cebon
Activiteit Groeten en fruit import en export
Inplanting Temse en Brussel
Huidige positie 455


In 1969 opende Achiel De Witte zijn eerste groetenkraam. Doorheen de jaren groeide zijn bedrijf en Achiel ging al snel uitkijken naar collega’s in de groenten en fruitsector die konden worden overgenomen. Zo bouwde hij in stilte een groep uit van om en bij 20 bedrijven die allen actief zijn in de import, export, verpakking, transport en verkoop van groeten en fruit. De groep stelt nu meer dan 600 mensen te werk.

De twee keurmerken van de familie De Witte zijn Cibel en Cebon, te lezen op zijn Frans, zo mooi en zo goed. Temsenaar Achiel De Witte koos er voor om zijn hoofdkwartier in het hartje van Brussel te vestigen en van daaruit de synergieën te organiseren binnen zijn groep. Het is ook vanuit Brussel dat zijn bedrijf Frudicom de horeca toelevert.

In 2016 nam De Witte de Criée over. De Criée zijn de overdekte markthallen vlakbij het Antwerpse Centraal Station. De hal werd in 1904 gebouwd, als vervanger van de in verval geraakte feestzaal El Dorado. In 1904 waren er nog meer dan honderd slagers, die hun vleeswaren per opbod verkochten. In maart 1983 brandde een groot deel van de Criée af. In oktober 1983 ging de zaak weer open, en werd de verkoop per opbod afgeschaft. Achiel De Witte raakte in de ban van het gebouw en vestigde er een winkelzaak annex beenhouwerij, restaurant en wijnbar.

Achiel De Witte is ook actief als sportsponsor. Hij is onder meer hoofdspsonsor van de wielerploeg Cibel-Cebon.