Jackie Loomans [278]

Vermogen € 85 000 000
Gekend als Loomans Group
Activiteit Productie van plastiek verpakkingen
Inplanting Lommel
Huidige positie 278


Aan de wieg van de Lommelse Loomans Group staat een eenmanszaak die Limburger Wim Loomans in 1968 opstartte voor het fabriceren van spuitgietmatrijzen, Loomans Matrijzen. Amper zes jaar later richtte zijn zoon Jackie zijn eigen firma Loomans Plastics op. Die legt zich toe op de productie van kunststofonderdelen. Sinds 1990, na het overlijden van Wim, staat Jackie Loomans aan het hoofd van beide bedrijven. Na de eeuwwisseling werden die ondergebracht in één gebouw op een bedrijfsterrein in Lommel. Sindsdien maken ze deel uit van een groep die meer dan honderd mensen tewerkstelt.

De groep investeert zwaar in productontwikkeling, kwaliteitscontrole, logistieke ondersteuning en innovatie. In 2012 zette Loomans een aparte afdeling voor ‘semi-cleane’ productie op poten. Daar kunnen kunststofonderdelen worden geproduceerd onder zeer hygiënische omstandigheden, bijvoorbeeld voor de verpakking van babyvoeding. In 2007 werd de bedrijfsruimte van 17.000 vierkante meter uitgebreid met 5000 vierkante meter.

In 2019 werd bekend dat Jackie Loomans zijn bedrijf had verkocht aan de Ierse groep IPL Plastics voor 75 miljoen euro. Nog in 2017 keerde de holding Loomans Group een dividend uit van 11 miljoen euro.

In 2016 kreeg Loomans het verdicht dat hij aan kanker leed. De ondernemer vocht tegen long-, keel en botkanker. Hij bleef wel rally’s rijden, zijn grote passie. Loomans heeft 26 Dakarrally’s gereden. Hij overleed in 2024 op 71-jarige leeftijd.