De Gentse projectontwikkelaar Didier De Witte bouwde met zijn bouwbedrijf CCR een groep uit van een zevental hotels, waarvan vier in de groep Historic Hotels. Van die vier hotels zijn er drie in Gent gesitueerd en één in Aalst. Daarnaast beheert de familie De Witte drie hotels in Brussel.
In de media wordt de nu 71-jarige Didier Dewitte achtervolgd door schandalen en juridische procedures. Het gaat om bouwovertredingen en inbreuk op de sociale wetgeving. Meest gemediatiseerd echter werd het feit dat De Witte er in slaagde vier jaar lang, tussen mei 2005 en mei 2009, maandelijks netjes een werkloosheidsuitkering uitgekeerd te krijgen van 830 euro. In 2005 slaagde hij er in de RVA wijs te maken dat hij zonder job zat. Officieel is de hele groep in handen van zijn zoon en dochter Thomas en Florence De Witte.
Wanneer bleek dat De Witte een domicilie had op de Dominicaanse republiek, startte de overheid een onderzoek. Het Gentse arbeidsauditoraat stortte zich op de zaak en bracht De Witte voor de rechter. Die veroordeelde de aannemer in juni 2011 tot een celstraf van 18 maanden, een verbeurdverklaring van de onterecht ontvangen 39.847,07 euro en een boete van 27.500 euro. Binnen de zogenaamde ‘afkoopwet’ betaalde De Witte 33.000 euro bijkomende boete om zijn gevangenisstraf te ontlopen.