Kristof Sanders [473]

Vermogen € 42 873 000
Gekend als Forum Interim
Activiteit Uitzendbureau
Inplanting Roeselare
Huidige positie 473


Kristof Sanders richtte in 1997 samen met Luc Caenepeel en zijn broer Pascal Sanders het interimbureau Forum op. Het bedrijf verankert zich in het zuiden van West-Vlaanderen, een regio waar de werkloosheidsgraad enorm laag ligt. Forum ontdekt als één van de eersten de Franse grensarbeiders. Onder andere voor de textielsector wordt fors op hen een beroep gedaan. Ze verdienen meer dan in Frankrijk en bovendien genieten ze een fiscaal gunstregime. Zo vullen ze een structureel tekort aan werkkrachten in West-Vlaanderen op.

Het bedrijf kent sinds de oprichting in 1997 een gestage groei. De drie oprichters brachten elk 50.000 euro aan. Ook participatiemaatschappij Indas, gelinkt aan Trust Capital Partners van Christian Dumolin, kwam met 50.000 euro over de brug. De oprichters kenden de sector op hun duimpje, want samen hadden ze 25 jaar ervaring in de uitzendbranche. Meteen werd een eerste kantoor geopend in Roeselare, wat al snel werd gevolgd door een tweede vestiging in Kortrijk. Forum was in die periode dan ook actief in een echte groeimarkt.

Forum Interim heeft het voordeel dat het op een zeer specifieke markt werkt met een netwerk aan KMO’s. Forum werkt voor een 500-tal bedrijven in sectoren als textiel, machinebouw en voeding. Met Argon Select richt de groep zich naar specifieke profielen, kaderleden, bijvoorbeeld, of kandidaten voor een directiefunctie.

In 2017 koopt het Gentse investeringsfonds Straco van het echtpaar De Raedt-Verheyden de meerderheid van Forum Jobs. Straco kocht 54,5 % van het uitzendbureau. 25,5 % bleef in handen van de Kortrijkzaan Christian Dumolin terwijl oprichter Patrick Sanders 20 % aanhoudt. Hij blijft ook CEO van de groep. Forum Jobs komt in handen van de nieuwe holding Forpar. Die krijgt een kapitaal mee van 53 miljoen euro. Forum Jobs beschikt op die manier over een oorlogskas van om en bij 50 miljoen euro die het kan gebruiken voor overnames en expansie. ‘Onze nieuwe partner Straco zal voor continuïteit zorgen’, zegt Dumolin daarover. ‘Het familiale investeringsfonds staat erom bekend voor de lange termijn te investeren.’