De Rijkste Belgen Foodie – Een eigenzinnige kijk, met een kleine hoek af, op de culinaire wereld

In deze tijden waarin culinaire gidsen hun onafhankelijkheid en objectiviteit inruilen voor reservatie inkomsten en goodwill van restaurants groeit de nood aan culinaire vrijdenkers. De Rijkste Belgen gaat op zoek naar nieuwe trends, inspirerende gerechten en boeiende culinaire mensen. We doen daarvoor een beroep op onze eigen foodie Nadine. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen. Nu deelt ze haar ervaring met u. Op zoek naar nieuwe culinaire horizonten, onafhankelijk van god en gebod. Foodie Nadine: “Creativiteit en kunde leiden tot nieuwe ervaringen. Het leven is te kort om er niet altijd van te genieten. We gaan op zoek naar ziel en  zaligheden.”De Rijkste Belgen (DRB) Foodie: Naast een kijk in de keuken, ook een kijk in de boekhouding.

Een restaurant zonder chef is niets meer dan een leeg huis. Maar die chef moet meteen ook een ondernemer zijn. Leningen moeten worden afbetaald, kosten moeten worden gedekt, de boekhouding moet correct zijn. Maar dat alles mag niet ten koste gaan van kwaliteit, smaak en gastvrijheid. Daarom kijkt DRB Foodie ook met een kritisch oog naar de zakelijke kant van het restaurant bedrijf. Want een goede chef weet ook hoe hij moet rekenen en tellen. Of hij dat nu zelf doet of overlaat aan anderen. Het vormt één onlosmakelijk geheel met zijn keuken.

De Rijkste Belgen Foodie, een eigenzinnige analyse van opmerkelijke restaurants. Vanaf 26 augustus op De Rijkste Belgen met als eerste visitatie: Commotie in Gent.

Welke restaurants moet De Rijkste Belgen Foodie volgens u ontdekken? Akkoord of niet akkoord, op- of aanmerkingen voor DRB Foodie? Laat het ons weten op drbfoodie@hotmail.com. We kijken uit naar uw input.