DRB Foodie Nadine op zoek naar Ottolenghi

Yotam Ottolenghi (Foto: Ottolenghi)

Yotam Ottolenghi opende in 2002 een kleine winkel in het trendy Notting Hill in West London. De chefs Ottolenghi en Sami Tamimi stonden er aan het roer en creëerden een levensmiddelenwinkel, een restaurant en een bakkerij. Het geheel werd een éénduidige weerspiegeling van hun obsessieve relatie met eten. Vanuit Notthing Hill ontwikkelde Ottolenghi een stijl van eten die geworteld is in de Midden-Oosterse en Mediterrane tradities, maar die ook gebruik maakt van diverse invloeden en ingrediënten van over de hele wereld. Het maakte van Ottolenghi een wereldster. Dat brengt hem deze maand ook naar Antwerpen. DRB Foodie Nadine laat dit (commercieel?) evenement echter aan haar voorbijgaan.

Ik heb quasi al zijn kookboeken en zou wellicht gegaan zijn – doch – Exciting – ik ga naar Tel Aviv. Ere wie ere toekomt. De in Israël geboren Ottolenghi bracht met zijn kookboeken de Israëlische keuken onder de aandacht van een miljoenenpubliek. De chef zette Israël op de culinaire wereldkaart. Deze stad staat ook al lang op mijn verlanglijst en is al een tijdje ‘hot’ als foodie bestemming. Uiteraard zijn Tel Aviv en Israël meer dan bruisend optimisme met hun complexe realiteit en politiek. Ik heb me dan ook al flink ingelezen maar dit blijft een foodblog.… Heb ik al iets gereserveerd? Neen – vreemd- ik ben best planmatig en organisatorisch doch deze keer laat ik het helemaal op me afkomen. Keep you all posted …



Lees hier alle recensies van DRB Foodie Nadine. 

De Rijkste Belgen Foodie