Familie Boone wordt 18de miljardair

Familie Boone
Lotus voorzitter Jan Vander Stichele (links) met naast hem zijn voorganger en oom Matthieu Boone en diens zoon, huidig CEO Jan Boone.

België telt voortaan 18 miljardairs. De familie Boone, gekend van de beursgenoteerde speculoosproducent Lotus Bakeries, ziet haar vermogen stijgen tot 1,013 miljard euro. De beleggers op de Brusselse beurs lusten duidelijk een koekje van Lotus. De familie Boone controleert bijna 60 procent van het bedrijf. De beurskoers bereikt momenteel historische hoogtepunten. De familie Boone is daarmee de 18de miljardair in onze ranglijst, net na Fernand Huts en voor de familie d’Arenberg.De omzet van de koekjesbakker Lotus steeg in de eerste helft van 2016 met 31 procent. De bedrijfswinst steeg met meer dan de helft. Die groei vloeit vooral voort uit succesvolle overnames in Groot-Brittannië. Het gaat dan om producten zoals de vruchtenreep Nakd en de fruitdrop Bear, die aansluiten bij de trend van gezonde snacks. Die sector is nu goed voor 15 procent van de omzet van Lotus. Daarnaast is de verkoop van speculoos en speculoospasta een andere groeipoot. Vooral in de VS hebben deze producten succes. De VS is nu de grootste afzetmarkt geworden van Lotus, vóór België en Frankrijk.

Al dat positieve nieuws zorgde er voor dat het aandeel van Lotus Bakeries op de beurs vlot de drempel van 2.000 euro haalde. Een persoonlijk drama van CEO Jan Boone had geen impact op die koers. Het bedrijf geniet duidelijk het vertrouwen van de financiële markt.