Delen Private Bank verdubbelt kapitaal

De vermogensbeheerder Delen Private Bank heeft zijn kapitaal opgetrokken van 42 naar 90 miljoen euro. Dat gebeurt door de inbreng van de Britse vermogensbeheerder JM Finn. Die Britse vermogensbeheerder was tot op vandaag een dochter van Delen Investments, de moeder van Delen Private Bank. Delen Investments is zelf, samen met Bank van Breda, onderdeel van de holding Finaxis. Die is dan weer voor meerderheid in handen van de groep Ackermans & van Haaren met Jacques Delen als minderheidsaandeelhouder.JM Finn is momenteel voor 81 % in handen van Delen Private Bank. 19 % zit nog bij het management van de Britse vermogensbeheerder. Delen kocht JM Finn in 2011 voor bijna 72 miljoen euro. Het is niet duidelijk welke uitgiftepremie met de kapitaalverhoging gepaard gaat. Bij Delen was niet onmiddellijk iemand bereikbaar voor commentaar.

Eind 2016 beheerde JM Finn 9,7 miljard euro aan activa. 71 % daarvan was in zogenaamd discretionair beheer, dat wil zeggen dat JM Finn de spaargelden volledig in eigen beheer heeft. De Britse vermogensbeheerder was goed voor 5,6 miljoen euro bijdrage tot de netto winst van de groep. Er werken 296 mensen bij het bedrijf.

JM Finn had wel te lijden onder de brexit. Eind 2015 bedroeg het beheerd vermogen nog 10,7 miljard euro. De terugval is mee te wijten aan de verzwakking van het Britse pond. Delen bezit een aankoopoptie op de 19 % aandelen die nog in handen van het management zijn. Die worden gewaardeerd op 25 miljoen euro.