Broers Azimi vliegen als aasgieren boven Godshuis

Het Vier programma ‘The sky is the limit’ komt opnieuw in opspraak. In de aflevering van vorige week verklaarden de broers Azimi dat ze het monumentale hotel Godshuis in Sint-Laureins zouden kopen en omvormen tot het grootste all-in hotel in België. Waarna ze in de helikopter stapten om even vanuit de lucht hun nieuwe aanwinst te bekijken. “Niets van aan, één grote leugen.” zegt huidig uitbater Karen Babasyan. “Door hun beweringen lijd ik zakelijke schade. Ik overweeg gerechtelijke stappen.” Eerder al presenteerde het programma Dave Wauwermans als ethisch geweten van ondernemend Vlaanderen terwijl de man in een frauduleus faillissement werd veroordeeld voor valsheid in geschrifte.



Het hotel Godshuis in het pittoreske Sint-Laureins in het Meetjesland is een groots complex met welness, bistro en seminariezalen. De huidige uitbaters Karen en Kira Babasyan zijn ontsteld. “Dit verhaal klopt helemaal niet. Van a tot z gelogen”, zeggen ze in Het Laatste Nieuws. “Wij hebben deze zaak in februari vorig jaar overgenomen. We hebben de inboedel en het handelsfonds gekocht. Het gebouw zelf hebben we nog niet kunnen verwerven, maar daarover zijn we in onderhandeling met de curatoren die het vorige faillissement regelen. Wij hebben alvast voorkooprecht en zullen dat benutten. De Azimi’s hebben hier niets te zoeken. De imagoschade die we lijden is niet te overzien.”

We hebben twee keer een bod gedaan op het Godshuis”, reageert Salar Azimi, accountant en woordvoerder van de familie in de krant. “De eerste keer boden we 3 miljoen. We hebben dit bedrag vorige zomer aanzienlijk verhoogd. Het is een fantastisch pand dat we in onze portefeuille willen. We hebben daarvoor contact met een advocaten- en notarissenkantoor. En geloof me: we maken een goede kans. Het kan zijn dat de huidige uitbaters het voorkooprecht hebben, maar op een dag zullen ze wel geld op tafel moeten leggen. Dit laatste hebben wij. Als wij het kopen, hebben ze nog 18 maanden om het gebouw te verlaten. Maar als we het niet kunnen verwerven, dan zullen we geen biefstuk minder eten.”