Nieuwe Spaanse attractie: de Rubeccan

  • De Rubeccan, het yacht van Jeroen Piqueur, in de Spaanse haven Altea

Bezoekers van de Spaanse Costa Blanca hebben er een hotspot bij. In de haven van Altea kan je er de Rubeccan bezichtigen, de yacht van Jeroen Piqueur, de gevallen topman van de Optima Bank. Een van onze lezers bezorgde ons enkele foto’s van de imposante boot. De dame op de foto’s laat een beetje vermoeden hoe groot de Rubeccan is: 43 meter lang, met 5 cabines, een sauna, een jacuzzi en 9 personeelsleden. Tot voor kort was zij te koop voor 11,9 miljoen euro. Het bewarend beslag op de goederen van Jeroen Piqueur heeft ook deze verkoop on hold gezet.



Altea ligt 50 kilometer ten noordoosten van Alicante aan de Costa Blanca. De Rubeccan speelt ondertussen een half mytische rol in het Optima-verhaal, als zingende sirene waar Piqueur zijn belangrijke klanten en beslissingnemers uitnodigde op champagnefeestjes. Dat de Gentse burgemeester Daniël Termont nooit een voet op het dek heeft gezet, is ondertussen welbekend.

De verkoop van de Rubeccan, genoemd naar de zoon Ruben en dochter Rebecca van Piqueur, is geen evidente zaak. De boot behoort tot het topsegment van zijn soort. Rijke mensen kopen leggen niet snel zoveel geld op tafel voor een tweedehands yacht. Liever iets meer betalen voor iets dat nieuw is. Het is nu afwachten wie uiteindelijke als eigenaar van de Rubeccan boven zal komen drijven.