Fam. Wallays-Raes investeert 100 mln in Wielsbeke

AgristoHet Belgische Agristo, specialist in diepgevroren aardappelproducten en in handen van de familie Wallays-Raes, heeft de voormalige bedrijventerreinen van Unilin in het West-Vlaamse Wielsbeke aangekocht. Het gaat om een perceel van 25 hectare, dat op termijn volledig opnieuw ingevuld wordt met nieuwe productiegebouwen, opslagfaciliteiten en groenzones. Met deze investering van 100 miljoen euro bevestigt het bedrijf haar groei en moet de capaciteit tegen eind 2017 met 50% verhogen.



“De wereldwijde markt in diepgevroren aardappelproducten groeit sterk, wat zich eveneens vertaalt in een snelle groei van ons bedrijf. Hierdoor is de noodzaak aan uitbreiding momenteel zeer acuut.”, vertelt Filip Wallays, commercieel directeur bij Agristo. “Door deze uitbreidingsmogelijkheden in Wielsbeke is een verdere groei van de productiecapaciteit in Harelbeke niet langer aan de orde. Wel zal er gekeken worden om de huidige site in Harelbeke zo goed mogelijk te integreren in de omgeving.”

De uitbreiding van de productiecapaciteit moet ook voor extra tewerkstelling zorgen. Momenteel telt het bedrijf een 450-tal medewerkers, en heeft het nog een 20-tal openstaande vacatures. Met de nieuwe productievestiging zullen hier nog eens 100 jobs bijkomen. Als alles goed gaat staat de aanvang van de werken gepland voor medio 2016.