Familie Van den Brande stapt uit augurkenbedrijf

sourzDe Antwerpse familie Van den Brande, vooral bekend als aandeelhouder van de rusthuizengroep Armonea, is uit het kapitaal gestapt van Sourz Foods. Dit bedrijf is specialist in het verpakken voor de distributiesector van augurken, uien en pepers in zure oplossingen. Na een aantal moeilijke verliesjaren wil Sourz Foods haar eigen productie nu opvoeren. Ook het verpakken in zakken moet in de toekomst worden uitgebouwd. Van den Brande was aanwezig in Sourz Foods via haar holding Palmyra Brands. Sourz Foods zelf vond een nieuwe aandeelhouder in de Chinese groep Xiamen Truston Foods. Die verhoogde het kapitaal van Sourz Foods met 2,8 miljoen euro.



Sourz Foods, waarvan het eerste deel wordt uitgesproken als het Engelse ‘source’, werd in 2013 overgenomen door Palmyra Brands en manager Marcel Schers. Vorig jaar werd een nieuwe productiehal in gebruik genomen. Die is goed voor een capaciteit van 50 miljoen bokalen per jaar. Daarnaast is er ook een capaciteit voor het vullen van zakken. Sourz Foods investeert ook in de eigen productie van augurken in India.

Door opstartverliezen keek Sourz Foods eind 2015 aan tegen een verlies van 3,8 miljoen euro. Xiamen Truston Foods heeft nu 2,8 miljoen vers kapitaal aangebracht. Het gaat om een schuldvordering die de Chinezen hebben overgenomen van Palmyra Brands om die daarna in te brengen in het bedrijf. Na het wegboeken van de verliezen beschikt Sourz Foods nu over een kapitaal van 1,8 miljoen euro. Truston Foods is net als Sourz Foods actief in de verpakking van groenten. Met Sourz Foods zoeken ze toegang tot de Europese markt en willen ze inspelen op de retail ervaring van het bedrijf.