Familie Macharis breidt uit in Skandinavië

pierre-macharis_01
CEO Pierre Macharis

De Oost-Vlaamse familie Macharis heeft met haar bedrijf VPK Packaging Group, specialist in golfkartonverpakking, de Scandinavische verpakkingsgroep Peterson Packaging overgenomen. De Skandinavische groep omvat zes sites: drie in Noorwegen, twee in Zweden en een in Denemarken. De totale omzet van de overgenomen golfkartonactiviteiten in Scandinavië bedraagt 150 miljoen euro. Met de overname trekt Macharis haar eigen groepsomzet boven het miljard euro.



De zes golfkarton verwerkende sites zullen geleid worden als één afzonderlijke business unit binnen de VPK groep, onder de brand Peterson. “Peterson Packaging is een gevestigde leverancier in Scandinavië, met belangrijke klanten in sleutelmarkten zoals voeding, drank en andere consumentengoederen. Met de expertise en ervaring binnen onze groep zullen we deze activiteiten verder uitbouwen en verbeteren waar mogelijk. Peterson’s lange termijn visie en nauwe klantencontacten sluiten perfect aan bij de aanpak van VPK. Ik ben ervan overtuigd dat we samen een winnende combinatie vormen”, zegt CEO Pierre Macharis.

VPK Packaging Group is een producent van duurzame verpakkingen met 46 productiesites in 16 landen. 4800 werknemers staan in voor de productie van gerecycleerd papier, golfkarton, massief karton en kokers. Papier wordt uitsluitend geproduceerd op basis van gerecycleerde vezels. Alle verpakkingen zijn volledig recycleerbaar. Het hoofdkantoor is gelegen in Aalst, België. Peterson Packaging telt 800 werknemers.