UPDATE – François Fornieri blijft niet bij zijn leest (en lanceert luxe schoen)

Sandra Cornant in 2014 in een promovideo voor haar schoenmerk Rose Alexander.

De veel geplaagde Luikse farma ondernemer François Fornieri heeft samen met de Belgische luxe schoenenontwerper Sandra Cornant het bedrijf Rose Mercier opgericht. In september dit jaar lanceert het duo het nieuwe gelijknamige merk van luxe schoenen. De productie van de schoenen zal worden uitgevoerd door het Franse huis Massaro, eigendom van Chanel. De officiële presentatie aan het publiek van Rose Mercier moet plaatsvinden tijdens Fashion Week in Parijs, die loopt van 27 september tot 5 oktober. François Fornieri wordt al enige tijd achtervolgd door het gerecht als oprichter en hoofdaandeelhouder van het Luikse farmabedrijf Mithra. Dit jaar verkocht Fornieri al voor 18 miljoen euro aandelen van zijn beursgenoteerd bedrijf.

Sandra Cornant werkte onder meer in de sector van de personeelsselectie, maar ze was ook vijf jaar actief in de farma-industrie. Daarmee is de band snel gelegd met François Fornieri. In 2014 kon Cornant een paar van haar luxe schoenen Rose Alexander verkopen aan mode icoon Lady Gaga. Dat Fornieri nu in zee gaat met de mode ontwerpster komt als een verrassing. Eerder dit jaar moest hij een stap opzij zetten als CEO van zijn anti conceptiebedrijf Mithra nadat het Luikse gerecht hem in verdenking stelde van financiële fraude. Fornieri kwam daarnaast fors in opspraak in het dossier van de Luikse intercommunale Nethys waarvan hij poogde een aantal belangrijke activa voor een habbekrats naar zich toe te trekken. Begin dit jaar werd hij ook enige tijd vastgehouden in voorarrest. Als CEO van Mithra werd hij tijdelijk vervangen door Leon Van Rompay, een oudgediende uit de sector die al langer relaties onderhoudt met Fornieri.UPDATE

Een lezer wijst er op dat Sandra Cornant in 2012 het bedrijf Rose Alexander Group heeft opgericht. De vennootschap kon echter niet rendabel worden gemaakt en werd in oktober 2016 failliet verklaard.