Gérald Hibert bezegelt grootste Belgische retail vastgoed operatie ooit

toison-dorDe Group GH van Gérald Hibert is eigenaar geworden van het nieuwe Toison d’Or gebouw aan de kruising van de Brusselse Gulden Vlieslaan en de Louizalaan. Het nieuwe gebouw staat voor 12.000 m² commerciële ruimte en biedt onderdak aan topmerken zoals Apple, Marks & Spencer, Zara en Bodum. De verkoop is goed voor 190 miljoen euro en wordt de grootste ooit genoemd in België in de sector “retail high street”. De koper van het gebouw werd eerst omschreven als “een Belgische privé investeerder die anoniem wou blijven” maar wij vernemen uit goede bron dat het wel degelijk om Gérald Hibert gaat. Bij Group GH houdt men de lippen stijf op elkaar en zegt men enkel dat het hier om een vertrouwelijke overeenkomst gaat.



GH Group ontwikkelt residentiële, retail en gemengde projecten in verschillende Europese steden. De groep is al sterk aanwezig in de Louisalaan, één van de commercieel sterke Brusselse wijken. Het rendement op de aankoop van Toison d’Or zou 3,5 procent zijn. Dat wil zeggen dat de opbrengsten uit de verhuur van panden in het gebouw 3,5 procent rendement oplevert op de betaling van de aankoopprijs.

Het gebouw Toison d’Or is een ontwerp van het internationaal bureau UN Studio samen met Jaspers-Eyers. De commerciële ruimte, verdeeld over drie niveau’s, bedraagt 12.000 m². Het gebouw biedt verder 60 meter commerciële etalages. De nieuwe eigenaar is één van de meest discrete investeerders en maakt daar ook nu geen uitzondering voor.