Jeroen Piqueur op nippertje ontsnapt aan de deurwaarder

De deurwaarder stond klaar om op woensdag 10 augustus de volledige inboedel van Jeroen Piqueur in zijn villa in Sint-Martens-Latem te inventariseren, op straat te zetten en te verkopen. En dat op vraag van de Bijzondere belastingsinspectie (BBI). Die stelt dat de gevallen topman van de Optima groep de voorbije jaren talrijke voordelen in natura heeft genoten waarop geen belastingen zijn betaald. De advocaten van Piqueur slaagden er in het uitvoerend beslag op 9 augustus te laten ombuigen in een bewarend beslag.



De BBI eist 1 miljoen belastingen van Piqueur, verhoogd met een boete van 50 procent, 1,5 miljoen. De advocaat van Piqueur bevestigt het verhaal aan de krant de Tijd. De BBI probeerde een veel snellere inning te bekomen door in te roepen dat de “rechten van de schatkist in gevaar verkeerden”. Met als redenering dat Piqueur na het faillissement onvermogend kon worden verklaard. Dat lukte dus niet.

Ondertussen heeft Piqueur nog andere katten te geselen. Hij heeft tot eind deze maand de tijd gekregen om de schuldeisers van zijn vastgoedbedrijf Optima Real Estate een haalbaar financieel plan voor te leggen. De verkoop van vastgoed behoorde tot de geplogenheden van de Optima-verkopers. Optima Real Estate is dan ook zwaar verstrengeld met de gevallen Optima Bank. Piqueur gaat er van uit dat hij het vastgoedbedrijf overeind kan houden.