Jeroen Piqueur: topraffinement in hartje Zoute

appartementOm en bij 3 miljoen euro. Zoveel moet u op tafel leggen wanneer u het appartement wil kopen van gewezen Optima-topman Jeroen Piqueur in Knokke. Het appartement, op de zeedijk in het hartje van het Zoute, op slechts enkele passen van de Minigolf en het Albertplein, is een ontwerp van architect Corbiau en omvat volgens de makelaar een adembenemende woonkamer met een gevelbreedte van 7 meter. “Luxe en topraffinement in hartje Zoute…” zo luidt de commentaar.



Jeroen Piqueur ziet zijn vermogen langs verschillende kanten belaagd worden nadat zijn Optima Bank onder druk van de Nationale Bank van België deze zomer failliet werd verklaard. Zowel de fiscus, het gerecht als een aantal schuldeisers zijn uit op financiële compensaties. Op het luxe wagenpark van Piqueur is al beslag gelegd, net als op zijn luxe jacht.

Jeroen Piqueur heeft wel nog controle over het vastgoedbedrijf Optima Global Estate. Momeneel staat dat onder gerechtelijke bescherming. Om de negatieve perceptie rond de naam Optima te counteren opereert de vastgoeddivisie sinds kort onder de commerciële naam Your Estate Solution. Piqueur hoopt het bedrijf verder te zetten samen met zijn zoon Ruben.