Kevin De Bruyne tekent contract van 85 miljoen euro (bruto) (over vijf jaar)

360.000 euro per week. Dat verdient Rode Duivel Kevin De Bruyne dank zij zijn nieuwe contract dat zijn makelaar onderhandelde met Manchester City. Dat bedrag is inclusief premies en portretrechten voor de Engelse eerste klasse. Deelname aan de titel, de FA Cup en de Champions League kan het weekinkomen opdrijven tot 440.000 euro. Altijd bruto, dus nog Britse belastingen te betalen. Het nieuwe contract loopt 5 jaar. Dus voor De Bruyne goed voor 85 miljoen euro bruto. Ook met dank aan de brexit en de zwakkere pond.



Tot deze zomer voetbalt De Bruyne aan de voorwaarden van zijn oude contract. Goed voor een basisinkomen van 130.000 euro per week dat met premies kan oplopen tot 200.000 euro. Dat hij met zijn nieuwe contract dubbel zo veel verdient, vloeit voort uit zijn uitstekende prestaties op het veld. Maar ook uit de brexit waardoor de Britse pond flink aan waarde verloren heeft sinds de ondertekening van het vorige contract. Het nieuwe contract compenseert de verloren inkomsten door de Brexit.

Voor De Bruyne onderhandelde zijn manager Patrick De Koster. De Bruynes contract loopt tot de zomer van 2023, hij zal dan 32 zijn. Door een langdurig contract met City aan te gaan verbindt De Bruyne zich er toe zijn beste jaren voor de club uit Manchester te spelen. Coach Pep Guardiola ziet in de Belg een verlengstuk van zichzelf op het terrein en een toekomstige kapitein. Het contract van de huidige kapitein Vincent Kompany (31) loopt af in 2019. Potentiële concurrenten van Debruyne zijn dan ouder dan 30 jaar.